Annonce
forside

Hæderkronet sydfynsk sejlklub nomineret til ny pris

Sejl og studér ved Thurø Sejlklub er indstillet til Palby Prisen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Thurø Sejlklub, der for nylig var blandt finalisterne til Danskernes Idrætspris, er nomineret til Palby Prisen, der bliver uddelt senere på måneden. Afstemning er i gang.

Thurø: Thurø Sejlklub måtte tidligere på året se sig slået på målstregen, da Danskernes Idrætspris blev uddelt. Her var klubben ellers blandt finalisterne til prisen, der endte med at gå til projektet "Lykkeliga".

Nu har den sydfynske sejlklub imidlertid fået en ny chance for at blive hædret, da den er blandt tre nominerede til Palby Prisen 2019, som bliver uddelt til det store Boat Show i Fredericia den 23. februar.

Ligesom tidligere er det projektet "Sejl og Studér", der har fået sejlklubben på Thurø nomineret.

- Alle idrætsgrene har svært ved at få fat i de 15 - 25 årige, men ikke Thurø Sejlklub. De er lykkedes med projektet at få de unge om bord. Netop det faktum, at Thurø Sejlklub har fundet og aktiveret en forsvundet ungdom, bringer Thurø Sejlklub frem som nomineret til Palby Prisen, står der i den officielle nominering til prisen.

Palby Prisen, der blev stiftet i 2017 og uddeles af Bådmagasinet, går til et initiativ, som har haft held med at få nye sejlere ud på vandet og ind i sporten. Vinderen findes gennem en afstemning på Bådmagasinets hjemmeside, baadmagasinet.dk, hvor man altså allerede nu kan stemme på sin favorit.

Udover Thurø Sejlklub er Hou Maritime Idræts Efterskole nomineret for dets sejlerlinje. Det samme er de to koncepter Youngsters og WOW (Women on water), som Sundby Sejlklub står bag.

Foruden æren tilfalder 10.000 kroner vinderen af prisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce