Annonce
forside

Hæder til Svendborg-firma: CC Jensen har landets bedste samarbejde

En af Svendborgs største og ældste virksomheder C. C. Jensen får CO-industri Samarbejdspris 2016. Det er tillidsfolknene, der har indstillet deres arbejdsplads til prisen. Her ses bestyrelsesformand Carl Aage Jensen og direktør Stig Due, der begge har en stor del af æren for det gode klima på Løvholmen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
  • CC Jensen får CO-industris Samarbejdspris 2016. Tillidsfolk står bag indstillingen.
Annonce

Svendborg: Oliefiltervirksomheden C.C. Jensen på Løvholmen i Svendborg er kendt for at være en god arbejdsplads. Flere gange er den gamle familievirksomhed blevet fremhævet for sit fokus på medarbejdertrivsel, og nu sker det igen.

Den 24. oktober modtager administrerende direktør Stig Due CO-industris Samarbejdspris 2016. Kartellets værdsættelse af samarbejdet mellem medarbejdere, tillidsfolk og ledelse i landets virksomheder.

Prisen uddeles en gang årligt. I år peger pilen altså på den sydfynske industrivirksomhed, og det er tillidsfolkene, der står bag indstillingen.

- Retfærdighed, tillid og respekt.

Det er tillidsrepræsentant Tom Christiansens korte svar på, hvad det er, han og kollegerne sætter pris på ved deres arbejdsplads.

Mere uddybende lyder det:

- Der er en særlig familiær ånd hos C.C. Jensen. Det har der altid været, og det betyder utroligt meget for ens arbejdsglæde, at man har nogle kolleger og en ledelse og en solid gammel samarbejdskultur, siger han.

I den forbindelse kommer han ikke uden om tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Carl Aage Jensen, der altid har haft sin helt egen facon at være leder på.

- Han har en særlig mentalitet. Selvom han godt kan være meget kontant, så har han et blødt hjerte. Han bekymrer sig om den enkelte medarbejder og vil gå meget langt for at undgå fyringer, siger Tom Christiansen.

Annonce

Særlig mentalitet

Carl Aage Jensens afløser som direktør, Stig Due, har ifølge tillidsmanden samme menneskesyn. Og omverdenen har som sagt tidligere lagt mærke til C.C. Jensen i Svendborg.

Den sydfynske arbejdsplads fik så sent som i maj særlig positiv omtale, da formand for Socialdemokraterne Mette Frederiksen omtalte virksomheden i sin tale til Dansk Erhvervs årsdag.

I 2004 modtog C.C. Jensen Den gyldne Nagle af Dansk Metal og blev kåret som Fyns andenbedste arbejdsplads.

Medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde afspejles i øvrigt i en meget lav personale­udskiftning og en høj anciennitet på gennemsnitlig 11 år.

Endnu en ting, der har betydning, er en ligelig overskudsdeling.

CO-industri bekræfter, at årets bedste samarbejdsvirksomhed er C.C. Jensen, men vil ikke ud med ordlyden i den begrundelse, som følger med prisen. Den får vi på dagen, når der er prisoverrækkelse samt øl og pølser på Løvholmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce