Annonce
Odense

Hæder til somaliske kvinder

Tommy Holst, sekretariatsleder i SSP Odense, uddelte årets pris til den somaliske kvindeforening Sahan for deres arbejde med at forebygge radikalisering og kriminalitet. Foreningens kontaktperson Ayan Muumin modtog prisen sammen med næstformand Anab Ali. De to øvrige på scnen - Karina Andersen og Abdi Rashid fra Fritidsbutikken i Ung Nord - havde indstillet Sahan til prisen og fortalte om, hvad de var mest imponeret over. Foto: Irene Aggedam

Foreningen Sahan modtager SSP-prisen for arbejdet med at forebygge radikalisering og kriminalitet

Odense: Hvem har i det forløbne år gjort noget særligt i Odense for at forbygge, at unge bliver kriminelle eller radikaliserede?

Det har Sahan - en forening af somaliske kvinder med base i Vollsmose - og det blev kvinderne anerkendt for torsdag eftermiddag, da de modtog SSP Odense Prisen 2015.

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.

Annonce

Dialogmøder med politiet

Mens både Aarhus og København har haft store problemer med grupper af radikaliserede unge, som blandt andet er taget i krig for IS i Syrien, er der ikke mange historier om noget tilsvarende i Odense.

En af flere årsager er de somaliske kvinder, som i foreningen Sahan blandt andet har sørget for flere dialogmøder med politiet med op til 150 deltagere.

- Vi prøver at forhindre, at de unge får deres oplysninger forkerte steder fra og laver for eksempel åben hus-arrangementer med Vollsmose Nærpoliti og Fyns Politi. Vi er selv mødre og har børn i forskellige aldre, så vi giver også gode råd til hinanden, forklarer foreningens kontaktperson, Ayan Muumin.

Er man først blevet kriminel, har Sahan foreslået mentorforløb i fængslerne for at få de unge på ret vej igen.

Skoletrætte og bander

Foreningen har gjort Nelson Mandelas ord om, at "uddannelse er det mest kraftfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden" til sine egne.

Derfor arbejder Sahan for eksempel meget for at undgå, at de unge dropper ud af uddannelsessystemet. Det hjælper også til med at holde de unge ude af kriminalitet:

- Hvis de unge drenge bliver skoletrætte, virker bandemiljøet tiltrækkende, og de begynder ofte at gå sammen med banderne. Derfor engagerer vi os meget i skolen, i bestyrelsen og tilbyder lektiehjælp. Og hvis en enlig mor for eksempel har problemer, kan vi også gå ind og hjælpe hende. Vi forklarer også, at det ikke er så farligt at samarbejde med kommunen eller politiet, siger Ayan Muumin.

At det danske politi er meget anderledes end politiet i Somalia, er alle nemlig ikke klar over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];