Annonce
Kultur

Hårdtslående konfirmation: Konfirmanderne tog med i Guds boksering

Sognepræst Rebecca Maria Aagaard-Poulsen havde arrangeret Ultimate Fight Konfirmation Kristi Himmelfartsdag torsdag den 13. maj 2021. Derfor gik konfirmanderne med boksehandsker til alteret, ligesom da de skulle lære trosbekendelse til forberedelsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Fem unge mennesker fra Nymarkskolen blev Kristi Himmelfartsdag konfirmeret i Tved Kirke. Det skete med boksering og handsker, samt Eye of The Tiger i salmebogen. Sognepræsten havde valgt at holde boksetema på dagen, da det havde indgået i deres konfirmationsforberedelse.

Svendborg: Sognepræst i Tved Kirke Rebecca Aagaard-Poulsen gør sig ikke meget i traditionelle konfirmationer.

- Jeg har altid holdt konfirmationer med et tema, og helst noget som konfirmanderne kan se sig selv i. Før har det været pizzatema. Andre havde DSB-tema, fordi de elskede at rejse, fortæller sognepræsten.

Kristi Himmelfartsdag torsdag blev det til et boksetema for konfirmander fra Nymarkskolen. Derfor var kirken dekoreret med boksehandsker, sandsække og håndklæder fra Bokseklubben Rollo i Svendborg, der også var med til gudstjenesten.

Annonce

Selv kirketjenere og sangere var klædt i matchende bokseoutfit, da de sang omkring boksefirkanten i midten af kirken.

Boksning var som tema, da det er noget af det, som konfirmanderne kan huske bedst fra deres konfirmationsforberedelse.

Til en af lektionerne med præsten skulle de nemlig banke trosbekendelsen ind i hovedet med boksning. Det var, da en af lektionerne til konfirmationsforberedelsen var rykket ud af de faste rammer og ind i bokseringen hos bokseklubben Rollo.

I Guds boksering

Udover bokseudstyret i kirken, forløb meget af gudstjenesten helt, som man forventer af en konfirmation. Kun dagens prædiken handlede om livet som en boksering, men så skete det.

Kirkeorganist Søren Egmose begynder på den velkendte baslinje akkompagneret hårdtslående powerakkorder. Med vokalfrasen "rising up" er rocksangen Eye of the Tiger inviteret til boksning i Guds hus.

Konfirmanderne trådte ind i en kirke fyldt med bokseudstyr under Ultimate Fight-banneret. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)

Konfirmand Maja Nylandsted Weber, der satte årets rekord med over 10 kirkebesøg, synes godt det kunne ske oftere.

- Sådan var det altså ikke de andre gange, vi har været i kirke, men det ville gøre det mere spændende at være her, fortæller konfirmanden.

Sangen afbrydes af en lille sketch fra kirkens medarbejdere, der næsten når en kamp i ringen, inden de afbrydes.

- Tilbage på plads med jer. I står alt for tæt til covidrestriktionerne i den ring, lyder punchlinen fra Søren Egmose.

Kirkesangerne udfordrer hinanden til kamp i ringen, om hvem der synger næste salme. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Selve konfirmationen sker heller ikke helt traditionelt, for alle konfirmanderne går til alteret med boksehandsker på.

Der uddeles dog ikke tæsk til præsten, blot fem klare jaer fra de unge.

Udover boksekampen og boksehandskerne ved alteret havde dagens prædiken også et boksetema. Livets gang blev fortolket til en boksering med treenigheden som gitter, og Gud som træner af sognepræst Rebecca Aagaard-Poulsen. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)
Annonce

Jalousi over præsten

Konfirmanderne og Rebecca Aagaard-Poulsen sad før showet og snakkede om dagens tema og tilhørende dekorationer.

- Jeg synes altså ikke det er blasfemisk. Hvad er der galt i at Jesus er udstillet som lækker med en flot overkrop, siger sognepræsten om et billede til dagens pynt

Konfirmanderne griner, og sådan har det været lige fra starten til konfirmationsforberedelse. Det var nemlig ikke kedeligt, at gå til præst.

Blandt andet fordi de brugte en af konfirmationsforberedelses-dagene i bokseklubben Rolle, hvor de gik i ringen og så at sige bankede trosbekendelsen ind.


Jeg havde nok ikke lært trosbekendelsen udenad, hvis det ikke var med boksning.

Mille Rotbøll Kristensen


Maja Nylandsted Weber(tv.) og Mille Rotbøll Kristensen(th.) gjorde deres venner misundelige, med deres anderledes konfirmationsforberedelse. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj

Dagen gjorde så stort indtryk, at der ikke var tvivl om, hvilket Tema Rebecca Aagaard-Poulsen skulle vælge til deres store dag.

Og det ændrede altså også synet på præster for konfirmanderne Maja Nylandsted Weber og Mille Rotbøll Kristensen.

- Ja, og mange af vores venner har været misundelige, når vi har fortalt om vores præst. Mange fortæller, at de keder sig, når de skal til præst, men det gør vi ikke, fortæller Mille Rotbøll Kristensen og uddyber:

- Det var jo super sjovt i bokseklubben. Jeg havde nok ikke lært trosbekendelsen udenad, hvis det ikke var med boksning, slutter hun.

Kamptavlen stod klar med konfirmandernes navne udenfor kirken. Rebecca Aagaard-Poulsen mener ikke, den flotte bokser Jesus er blasfemisk. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Efter dagens Ultimate Fight i kirken, blev handskerne efterladt på hækken med familien, da konfirmanderne kørte afsted i fine biler. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce