Annonce
forside

Hårdt vejr skyld i dødsulykke ud for Marstal

Ud for Eriks Hale ved Marstal faldt en tysk sejler lørdag eftermiddag over bord. Han blev erklæret død på OUH klokken 18.20. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Den tyske sejler, der lørdag aften døde efter en ulykke i Østersøen, faldt over bord på grund af hårdt vejr. Politiet oplyser også, at manden ikke havde redningsvest på.

Annonce

Ærø: Den tyske sejler, der lørdag aften afgik ved døden efter en ulykke i farvandet ud for Marstal, havde ikke redningsvest på, da han faldt over bord. Det oplyser Erik Skov, politikommissær ved Fyns Politi.

- Ud fra afhøringerne kan vi fastslå, at manden ikke har redningsvest på, da han falder i vandet, siger Erik Skov.

Annonce

Hårdt vejr førte til mand over bord

Sejlbåden med de fire tyske sejlere var lørdag stævnet ud fra Flensborg på vej mod Marstal. Det blæste dog op, og det var derfor, Fyns Politi klokken 16.30 fik en anmeldelse om mand over bord.

- Vinden er så voldsom, at to af sejlerne går ned i kahytten. Samtidig slår bølgerne ind på båden, og en af bølgerne river så en mand over bord, siger Erik Skov.

Han oplyser også, at ham, der faldt over bord, var den eneste med sejlererfaring, og at det kan være årsagen til, at de andre fra båden blev bjærget over i et af redningsfartøjerne.

Efter anmeldelsen kom Søværnets Rota til stedet for at deltage i eftersøgningen sammen med en af Søværnets redningshelikoptere.

Samtidig var Hjemmeværnet på Ærø også kaldt til for at deltage i eftersøgningen, men hårdt vejr gjorde, at MHV 910, Ringen, som fartøjet med de otte besætningsmedlemmer hedder, var 10 minutter fra den tyske sejlers position, da han blev reddet op af redningshelikopteren.

- Der var tre meter høje bølger, som tvang os ud på en omvej, da vi skulle derhen. Derfor var vi et stykke væk, da han blev reddet op, siger Kenny Søby, fartøjsfører på MHV 910, Ringen.

Annonce

Dødsårsag fortsat ukendt

Den tyske sejler blev reddet op klokken 17.19 efter omkring en time i vandet, fortæller Erik Skov. Men om han er druknet eller er død af underafkøling, er fortsat ukendt.

- Han bliver erklæret død på OUH klokken 18.20, men jeg har ikke hørt resultatet af ligsynet endnu, så derfor ved vi ikke, hvad dødsårsagen er, siger Erik Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce