Annonce
Sydfyn

Hårde stoffer i Hundstrup: Midaldrende par dømt i narkosag

Kokain og heroin blev solgt fra hus i Hundstrup. Modelfoto: Sussi C. Alminde
57-årigt par handlede med hårde stoffer i deres hjem i Hundstrup på Sydfyn. Manden, som var hovedmanden, blev idømt to et halvt års fængsel, hvoraf det ene år er gjort betinget. Kvinden blev idømt 60 dages betinget fængsel for at agere bud mellem ham og hans kunder.

Hundstrup: En adresse i den sydfynske landsby Hundstrup har gennem cirka seks måneder sidste vinter fungeret som salgssted af hårde stoffer. Den situation blev ridset op og afgjort i en domsmandssag ved Retten i Svendborg for nylig.

Hver måned kom der nye forsyninger af heroin og kokain til huset. Noget var til de to midaldrende beboeres eget forbrug, men det meste blev solgt videre til andre misbrugere i området. Indtil politiet en dag i marts satte en stopper for det.

Den mandlige beboer, 57-årige Keld Pedersen, blev idømt to et halvt års fængsel for handel med 260 gram heroin og 200 gram kokain. Han blev anholdt den 7. marts og blev efter domsafsigelsen ført direkte til afsoning.

Hans jævnaldrende sambo blev idømt en betinget dom på 60 dages fængsel for at have overbragt heroin og kokain til købere i blandt andet Faaborg.

Hun er fundet skyldig for i 20 tilfælde at have ageret bud af sammenlagt 10 gram af de hårde stoffer. For den gerning modtog hun betaling i form af billigt eller gratis stof til sig selv.

Ingen af de to hundstruppere har lignende domme i bagagen. Dog har manden for ti år siden udført samfundstjeneste i forbindelse med en mindre sag.

Det midaldrende par er for begges vedkommende selv hårdt ramt af narkomisbrug, og domsmandsretten fandt det formildende, at Keld Pedersen af hans leverandører har været tvunget til videresalg. Ligesom det var formildende, at kvinden kun havde været hans bud.

Retten konfiskerede desuden et udbytte på 102.000 kroner, 83 gram heroin, 37 gram kokain, 15 gram hash og 104 gram fyldstof til at blande i narkotikaen, som blev fundet i huset ved anholdelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce