Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hård opbremsning: 20-årig dømt for trafikvold på Midtfyn

Pressfoto: Rådet for Sikker Trafik

Midtfyn/Svendborg: En 20-årige mand er ved Retten i Svendborg blevet en idømt en betinget fængselsdom på 60 dage samt en bøde på 7500 kroner.

Den 20-årige blev kendt skyldig i at have slået en mandlig bilist flere gange i hovedet med knyttet hånd. Det skete på Rudmevej på Midtfyn i september sidste år. Ifølge den nu dømtes forklaring i retten kørte ofret i sin bil ud foran den 20-åriges bil, så han måtte bremse op.

Efter at parterne havde snakket sammen, vendte den 20-årige tilbage og skubbede og slog den anden bilist to-tre gange i ansigtet.

Ifølge ofret og andre vidner tvang den 20-årige bilist først den anden bil ind i rabatten, og efter at have talt sammen, vendte den 20-årige tilbage, og det endte med knytnæveslag og skub.

Hvorfor trafikbataljen endte sådan er uvist. Men den 20-årige, som tidligere er straffet og havde en betinget dom på 30 dage hængende over hovedet, blev dømt skyldig i vold og for i tre tilfælde at have kørt bil uden et gyldigt kørekort.

Med i strafudmålingen på 60 dage var også de 30 dage fra den tidligere dom, og den 20-årige skal udføre 80 timers samfundstjeneste.

Domsmandsretten understregede, at der faktisk var tale om en ubetinget fængselsstraf, men der blev lagt vægt på hans unge alder, at han havde fået et fuldtidsarbejde og var ude af et stofmisbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce