Annonce
Kultur

Hård konkurrence om kunderne i Odense: Flere restauranter har måttet lukke

Der er igennem de seneste år kommet mange nye restauranter i Odense, som har øget konkurrencen om kunderne. I løbet af det seneste år har flere restauranter måttet kaste håndklædet i ringen. Her kan du se fire eksempler.

Restaurant Krenkok

Restaurant Krenkok måttte lukke i juli. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Restaurant Krenkok i Vestergade åbnede første gang i 2012 og lukkede derefter kortvarigt ned i 2016, da den daværende direktør Marie Louise Breith fra trådte og tog en del af personalet med sig til restaurant Marie Louise.

I juli i år lukkede restauranten så igen og en måneds tid efter blev selskabet bag, M & M Gastro Aps, blevet begæret konkurs.

Restaurant Snik Snak

Morten Dixen valgte i juni at lukke restaurant Snik Snak. Arkivfoto: Hasse Frimodt

Tapas-restauranten Snik Snak åbnede i Jernbanegade i 2012 og blev i 2015 overtaget af Morten Dixen, der dog i foråret måtte erkende, at konkurrencen om kunderne var blevet for hård. Han valgte derfor første at sætte restauranten til salg og siden at lukke helt ned.

- Der er for mange restaurationer i forhold til indbyggere. Dem, der kommer til, er store kæder, og det har den sidste uge kostet nogle stykker livet, kan vi se. Det er på vej nedad det hele, og det var samme vej, vi så os selv gå, sagde Morten Dixen i forbindelse med lukningen.

Sæson Spisested

Restaurant Sæson Spisested gik konkurs i starten af august. Arkivfoto: Yilmaz Polat

En af de seneste restaurationer, der er gået konkurs, er restauranten Sæson Spisested i Vindegade. Restauranten blev drevet af de to brødre Micky og Malte Rene Christensen, som flere gange modtog rosende ord fra de anmeldere, der besøgte restauranten.

De to brødre formåede dog ikke at skabe en overskudsforretning ud af restauranten og i starten af august blev den derfor begæret konkurs.

Malte Rene Christensen ejer stadig hovedparten af Bar'Tapas på Kongensgade.

Modo

Sushi-restauranten Modo måtte lukke i juni efter en svær start med kritik. Arkivfoto

Det løb ikke stille for sig, da sushi-restauranten Modo i Pantheonsgade lukkede i juni. Ejeren Benjamin Skjelbo modtog allerede kritik kort efter åbningen, da han rykkede til Odense, efter at være gået konkurs med en sushi-restaurant i København. Og da restauranten i Odense også måtte lukke, fortalte en af de ansatte om manglende løn og indkøb for egne penge. Det blev dog afvist af Benjamin Skjelbo, der forklarede lukningen med, at han var kørt træt.

- Jeg har valgt at lukke Modo, mens det stadig var sjovt at gå på arbejde. Det har været en fantastisk periode med en fuldt booket restaurant, glade gæster og hyggelige aftener, sagde Benjamin Skjelbo, der understrede, at restauranten ikke var gået konkurs.

I dag er restauranten under tvangsopløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce