x
Annonce
Odense

Håndværkere på weekendarbejde: Fart på for at få nyt byggeri klar

Det nye erhvervsbyggeri får en Lidl-butik i stuetagen. Illustration: Juul/Frost Arkitekter
Det skal gå tjep med at få alt klar til den 1. juni, hvor de første lejere rykker ind i de nye erhvervslokaler i Munkebjerg Park.

Odense: Torsdag var der rejsegilde, og om tre måneder skal det hele være klar til indflytning, for fra den dag står de nye lejere klar til at rykke ind i de i alt 6.500 kvadratmeter i Munkebjerg Business Park.

Byggeriet ligger på hjørnet af Munkebjergvej og Niels Bohrs Allé, og bliver det mest iøjnefaldende i den nye bydel, som Barfoed Group P/S er ved at opføre. Ved rejsegildet på erhvervsbyggeriet, der får PwC, Nykredit, Totalkredit, Erhvervshus Fyn samt dagligvarebutikken Lidl som lejere, lagde adm. direktør i Barfoed Group, Frederik Barfoed, ikke skjul på, at det skal gå stærkt med at få byggeriet færdigt.

- Håndværkerne har gjort et fantastisk stykke arbejde hidtil, og vi bliver nok nødt til at bede dem om at arbejde nogle weekender i den kommende tid, for at vi kan nå at blive færdige, sagde Frederik Barfoed til de mange gæster, især mange håndværkere, ved rejsegildet.

Men der var ikke kun et rejsegilde at fejre, der var også et første spadestik til endnu en etape af Munkebjerg Park - 247 boliger i alt, som skal ligge inde midt i området. Og man kunne såmænd også have taget en tredje fejring med, nemlig at 145 andre boliger stort set alle er færdige - og omkring 130 er lejet ud. Det kommenterede Frederik Barfoed med disse ord:

- Det er - skulle jeg hilse fra min far og sige - ikke mindst på grund af, at han fik sin vilje med at få lys i alle garderobeskabene.

Den bemærkning vakte en del latter, for netop til rejsegildet på samme byggeriet for et lille år siden afslørede Frederik Barfoed, at faderen, Rolf Barfoed, havde gennemtrumfet, at der partout skulle være lys i alle skabe, selv om det gjorde byggeriet dyrere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce