Annonce
Odense

Håndværkere giver udsatte børn en hånd

Over hele landet er håndværkere i denne uge i gang med at donere en dags arbejde til udsatte børns ve og vel.

I denne uge kører en kampagne under Ungdommens Røde Kors, hvor håndværkere donerer en dags arbejde til fordel for udsatte børn. Kampagnen udløber søndag 20. november, men man kan stadig nå at tilmelde sig.

Odense: Stadig flere børn og unge oplever i dag følelsen af at stå alene. I Hver skoleklasse sidder der i snit to børn, der vokser op med ensomhed, fattigdom og vold tæt inde på livet. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er markant mindre i forhold til deres klassekammerater.

Derfor er landets håndværkere nu gået sammen om at gøre en forskel og tage hånd om udsatte børns fremtid ved at donere en dagsløn til Ungdommens Røde Kors? lokale aktiviteter i Danmark gennem indsamlingskampagnen, ?En Hjælpende Hånd,? som kører i uge 46 i hele Danmark.

Annonce

Godt håndværk

Det er Ungdommens Røde Kors, som står bag indsamlingskampagnen, og den møder opbakning hos håndværkere over hele landet, der med deres støtte giver udsatte børn og unge mulighed for at indgå i lokale aktiviteter og derigennem positive fælleskaber.

- Vi har mærket en fantastisk lyst og opbakning fra landets håndværkere. Både fra større virksomheder med flere ansatte til mindre enmandsvirksomheder, der ser indsamlingen som et vigtigt initiativ, når det gælder om at tage hånd om udsatte børn og unge, der i hverdagen går og har ondt i maven, og som møder flere problemer, end hvad godt er,? fortæller projektleder for kampagnen, Sidsel Nybo Andersen.

Positivt fællesskab

Kampagnen fungerer som en ?Operation Dagsværk? for landets håndværkere, hvor man som håndværker kan ?sælge? en eller flere dages arbejde til en eksisterende eller ny, potentiel kunde. Beløbet og afregningen for det udførte arbejde donerer kunden efterfølgende til En Hjælpende Hånd-kampagnen i håndværkerens navn.

På den måde går håndværker og kunde sammen om at give et barn fra deres eget lokalsamfund et helt år i et af Ungdommens Røde Kors? aktiviteter, hvor barnet får støtte og læring til en bedre fremtid. I Odense er der seks håndværkervirksomheder, som har valgt at give en håndsrækning til lokalområdets børn.

Se mere på www.urk.dk

Blå Bjælke

Cirka 15 pct. af børn og unge mellem 3 ? 19 år i Danmark kan betegnes som udsatte

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce