Annonce
forside

Håndværker bygger drømme

Direktør Henrik Henriksen har valgt navneskift til Sydfynsk Håndværk as og fokuseret strategien efter et rådgivningsforløb hos strategikonsulent Christian la Cour.

Af Lars Rasmussen, Vid & Sans

Svendborg: Domicilet på Ryttermarken er ikke prangende, og Henrik Henriksen har hidtil ikke været den, der stiller sig op midt på gulvet og holder brandtaler. De røde firmabiler har hidtil kørt anonyme rundt på Fyn, ligesom firmatøjet til medarbejderne har været uden logo.

Efter et strategiforløb med Konsulentfirmaet Christian la Cour skal det være helt anderledes.

Fra 1. oktober 2010 er alle aktiviteterne i Sydfyns Tømrer- og Tækkefirma lagt ind i selskabet Sydfynsk Håndværk as. Firmaet har fået nyt logo, og både biler og medarbejdere bliver mere synlige. Målet er kontrolleret vækst ved at styrke rådgivning og rollen som hovedentreprenør, samt ved at koncentrere kræfterne omkring boliger og erhvervsbygninger med sjæl.

- Det er bygninger, som ejerne har en passion for og gerne vil vedligeholde og udbygge med ordentlige materialer og kvalitetshåndværk, forklarer Henrik Henriksen.

Kald mig bare fagidiot

Henrik Henriksen er håndværker. Han bliver ikke engang sur, hvis du kalder ham fagidiot, for hele livet har han interesseret sig for alt fra tækkearbejde til kælderkonstruktioner. Udenfor arbejdstid har han taget masser af kurser indenfor bygningskonstruktion, og selv godnatlæsningen er kun fagbøger.

Han er formand for Dansk Tækkemandslaug, delegeret i Dansk Byggeri og udpeget syns- og skønsmand på tagkonstruktioner i hele Danmark.

- Arbejdet som skønsmand giver en masse viden om fejl og faldgruber, og mit organisationsarbejde har sikret mig et stort netværk, så jeg altid kan finde hurtige svar på de vanskelige udfordringer, jeg måske ikke kender, forklarer han.

Sydfynsk Håndværk as har ansat tømrermester og konstruktør, Morten Sunne, så Henrik Henriksen kan tage ud som konsulent og sælger, mens Morten står for at tegne og beregne samt lede forretningen derhjemme. Det, den faste stab ikke selv klarer, løser Sydfynsk Håndværk as i et tæt samarbejde med faste underleverandører.

- Jeg ser mig selv som dirigenten, der får orkestret til at spille, for hvis husejeren selv skal stå for det, er der alt for stor risiko for, at de forskellige håndværkere ikke taler sammen om tingene, mener Henrik Henriksen.

Gennem sine 25 år med eget firma har han været kaldt ud til masser af store og krævende renoverings- og tilbygningsopgaver, og han har forskønnet mange ejendomme fortrinsvis på Fyn.

- Vi bruger altid Henrik, for han er god til at se, hvad der kan lade sig gøre, og han leverer, hvad han lover, fortæller ingeniør Jens Thusgaard, som repræsenterer to ejendomsselskaber.

- Blandt andet har han opført et par kontorbygninger helt fra grunden, hvor han så løsninger, vi ikke havde tænkt på, så vi lytter altid til hans store erfaring, forsikrer Thusgaard.

For de passionerede

- Jeg er oplært i bondehusene og er vant til specialtilpasninger efter mål, forklarer Henrik Henriksen.

- Montagebyggeri til lavpris siger mig ikke så meget. Men heldigvis er langt den overvejende del af vores arbejde for passionerede ejere af huse med sjæl. Vi vil have lov at gøre det ordentligt, og så er det klart, at det koster noget, forklarer han.

De fleste nye kunder er hidtil kommet på anbefalinger fra andre, og når en ny kunde ringer, tager Henrik Henriksen selv ud for at lytte til ejernes drømme og behov, og for at se, hvad der er muligt, inden han vender retur med et overslag - og tegninger, når der er behov for det.

- Vi bygger drømme, og jeg ser især en trend efter finanskrisen til, at rejser og lystbåde bliver droppet, mens der i stedet bliver investeret i hjemmene. Det er i øjeblikket især komfort og lækre faciliteter for børnene i familierne, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce