x
Annonce
Nordfyn

Håndsprit-hjælp: Apotek sikrer rene hænder til begravelser i Skamby

Ulrik Andersen, præst i Søndersø og Skamby Kirke, har aldrig tidligere på den måde fået hjælp fra et apotek. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Kirkerne er blevet anbefalet at have håndsprit stående klar ved begravelser og bisættelser. Det kunne kirken i Skamby dog ikke leve op til - lige indtil Søndersø Apotek trådte til med en hjælpende hånd.

Nordfyn: "Jeg tillader mig at spørge, om der er nogle af jer derude, som har håndsprit klar til kunder, men nu ikke får brug for det, fordi I skal holde lukket."

Sådan skrev Ulrik Andersen, præst i Søndersø og Skamby Kirke torsdag formiddag til Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening.

På bordet i våbenhuset ved Skamby Kirke var der kun en tredjedel tilbage af kirkens håndsprit på 250 ml. Det ville blive et problem ved begravelser og bisættelser i Skamby Kirke.

- I vejledningen fra biskoppen står der, at vi så vidt muligt skal have håndsprit til rådighed. Men det var ikke til at opdrive, fortæller Ulrik Andersen.

Annonce

Apotek sprang til

En glad sognepræst kan nu fortælle, at han tirsdag morgen modtog et opkald fra apoteket i Søndersø om, at kirken kan modtage en halv liter håndsprit.

- Den kommer vi et pænt stykke vej med. Det er godt, at vi står sammen på kryds og tværs. Også i nye konstellationer. Jeg har for eksempel aldrig haft et samarbejde med apoteket før.

Det betyder, at behovet for håndsprit er dækket et stykke frem i Skamby Kirke, men Ulrik Andersen fortæller, at de så småt begynder at kunne se bunden af sprit-flaskerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce