Annonce
Nordfyn

Håndsprit-hjælp: Apotek sikrer rene hænder til begravelser i Skamby

Ulrik Andersen, præst i Søndersø og Skamby Kirke, har aldrig tidligere på den måde fået hjælp fra et apotek. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Kirkerne er blevet anbefalet at have håndsprit stående klar ved begravelser og bisættelser. Det kunne kirken i Skamby dog ikke leve op til - lige indtil Søndersø Apotek trådte til med en hjælpende hånd.

Nordfyn: "Jeg tillader mig at spørge, om der er nogle af jer derude, som har håndsprit klar til kunder, men nu ikke får brug for det, fordi I skal holde lukket."

Sådan skrev Ulrik Andersen, præst i Søndersø og Skamby Kirke torsdag formiddag til Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening.

På bordet i våbenhuset ved Skamby Kirke var der kun en tredjedel tilbage af kirkens håndsprit på 250 ml. Det ville blive et problem ved begravelser og bisættelser i Skamby Kirke.

- I vejledningen fra biskoppen står der, at vi så vidt muligt skal have håndsprit til rådighed. Men det var ikke til at opdrive, fortæller Ulrik Andersen.

Annonce

Apotek sprang til

En glad sognepræst kan nu fortælle, at han tirsdag morgen modtog et opkald fra apoteket i Søndersø om, at kirken kan modtage en halv liter håndsprit.

- Den kommer vi et pænt stykke vej med. Det er godt, at vi står sammen på kryds og tværs. Også i nye konstellationer. Jeg har for eksempel aldrig haft et samarbejde med apoteket før.

Det betyder, at behovet for håndsprit er dækket et stykke frem i Skamby Kirke, men Ulrik Andersen fortæller, at de så småt begynder at kunne se bunden af sprit-flaskerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce