Annonce
Sport

Håndboldmestre udraderer Randers og tager niende sejr

John Randeris/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg er i øjeblikket i en klasse for sig i dansk kvindehåndbold. Onsdag blev Randers HK nedlagt.

Team Esbjergs håndboldkvinder har indledt sæsonen med en fremragende stime, der tæller ni sejre i landets bedste række.

Onsdag slog de regerende mestre på hjemmebane Randers HK med 25-19.

Gæsterne scorede kampens første mål, men herefter kunne Esbjerg-træner Jesper Jensen se sine spillere gøre alt for at dræbe spændingen tidligt i opgøret.

Line Jørgensen bragte efter ti minutter værterne foran med 7-2 mod et Randers-hold, der lavede flere tekniske fejl.

Fejlene blev dog hurtigt udryddet af Randers-træner Niels Agesens spillere, og med fire scoringer i træk kom gæsterne op på 6-7. Lidt senere blev det også 8-8.

Bedst som Randers-spillerne troede, at de var med i kampen, så trak Esbjerg igen fra og åbnede et hul på seks mål til 14-8. Stillingen ved pausen var 14-9 til hjemmeholdet.

Begge hold havde svært ved at finde vej til netmaskerne i begyndelsen af anden halvleg, men esbjergenserne kom først i gang. Efter 41 minutter kunne Estavana Polman på straffekast øge til 18-10.

Hjemmeholdet bragte sig også på 21-10, og værterne holdt Randers nede på en enkelt scoring i de første 17 minutter af anden halvleg.

I slutfasen begyndte esbjergenserne at tage lidt løst på tingene, hvilket betød, at gæsterne kunne pynte på resultatet.

Topscorer for Esbjerg blev hollandske Polman med ni mål.

Vestjyderne topper HTH Ligaen med 18 point efter ni runder. Herning-Ikast følger efter med 16 point efter en sejr på 35-29 ude over EH Aalborg.

Senere onsdag slog København på hjemmebane Ajax med29-20, mens Odense vandt med 30-22 ude over Nykøbing Falster.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce