Annonce
Nyborg

Håndboldklubben er klar: Alle skal kunne være en del af en klub

I Nyborg GIF Håndbold har man allerede succes med Lykkeliga, som er håndbold for unge udviklingshandicappede under 18 år. Arkivfoto: Michael Bager
Nyborg GIF Håndbold håber at kunne blive en af de klubber, der kan tilbyde borgere med funktionsnedsættelser at blive en del af foreningen.
Annonce

Nyborg: Kommunens nye idrætsprojekt, der skal få flere borgere med fysiske og eller psykiske funktionsnedsættelser til at være en del af de lokale idrætsforeninger, kræver, at også foreningerne vil være med til at tage hånd om borgerne. Og det er den fase, som projektet nu er nået til.

Tidligere i forløbet har fem lokale foreninger givet udtryk for, at de gerne vil være en del af idrætsprojektet.

En af foreningerne er Nyborg GIF Håndbold.

Her har man i forvejen succes med Lykkeliga, som er et håndboldhold for udviklingshandicappede børn og unge under 18 år. Og derfor håber man også at kunne være med til at integrere voksne med funktionsnedsættelser i foreningen.

- Vi er i dialog med kommunen om, hvorvidt vi kan lave et lignende tilbud til personer over 18 år. Både fordi vi har nogle deltagere på vores Lykkeliga hold, som inden længe fylder 18, men også fordi vi gerne vil skabe et tilbud til dem over 18 - dem findes der ikke rigtig nogen af i Nyborg på nuværende tidspunkt. Alle skal kunne være en del af en klub, lyder det fra Carsten Madsen, der er formand for Nyborg GIF Håndbold.

Annonce

En del af en forening

Selv om det endnu ikke er vedtaget, om Nyborg GIF Håndbold skal være en af de foreninger, der tilbyder borgerne at blive en del af deres forening, har Carsten Madsen en forhåbning om, at det kommer til at ske.


Det ville være rigtig fint, hvis vi kunne komme med et tilbud om at de kunne komme ud og opleve det fællesskab, der er i foreningen,

Carsten Madsen, formand for Nyborg GIF Håndbold


- Med projektet kan vi få mulighed for at invitere en gruppe mennesker ind i vores fællesskab, som vi ikke tidligere har kunnet. Det ville være rigtig fint, hvis vi kunne komme med et tilbud om at de kunne komme ud og opleve det fællesskab, der er i foreningen, fortæller han.

Inden det bliver besluttet, om foreningen skal være en del af projektet, skal alt det praktiske som blandt andet haltider, trænere og antal borgere, der vil benytte tilbuddet på plads. Men i Nyborg GIF Håndbold er man klar til at tage imod de udfordrede borgere, hvis det bliver aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce