Annonce
Erhverv

Håndbolddommer ny direktør på Nordfyn

Per Olesen er ny direktør i foreningen Nordfyn Erhverv og Turisme, som har 700 medlemmer.

aktiv: 46-årige Per Olesen er håndbolddommer på højt niveau, byrådsmedlem for Venstre i Vejle og tidligere administrerende direktør i Vejle Boldklub. Nu er han ny direktør for Nordfyn Erhverv og Turisme

Annonce

Han er lige kommet hjem fra Hviderusland, hvor han dømte en champions league håndboldkamp mellem Serbien og Hviderusland. Næste kamp på programmet hedder GOG mod Aarhus nede i Gudme.

Han er inkarneret Vejledreng og flytter nok aldrig fra byen, hvor han har sin 10-årige søn og sin plads i byrådet for Venstre.

Per Olesen, foreningen Nordfyns Erhverv og Turismes nye administrerende direktør, er mildest talt en travl herre.

- Men med stram kalenderstyring og lidt fleksibilitet hist og pist, så kan man faktisk godt nå det hele, lyder det fra hovedpersonen selv, da avisen fanger ham i slutningen af september på en let støjende telefonforbindelse.

I oktober sidste år sagde Per Olesen stillingen som administrerende direktør i Vejle Boldklub op.

- De fleste ved, at vi var halvanden time fra at gå konkurs i Vejle Boldklub. Da klubben alligevel blev reddet, og jeg kunne se, hvordan økonomien havde det, så sagde jeg, at jeg syntes, de skulle spare direktørlønnen, og så sagde jeg mit job op, fortæller Per Olesen.

I den brede befolkning Per Olesen nok bedst kendt fra sportsverdenen. Han er tidligere administrerende direktør i Vejle Boldklub, og så er han håndbolddommer på højt niveau.
Annonce

Igennem 700-800 tests

Beslutningen banede vejen for, at Per Olesen, som ud over direktørposten i Vejle Boldklub har 26 års erfaring som erhvervskunderådgiver i Sydbank bag sig, kunne sætte sig i direktørstolen på Nordfyn.

- Efter opsigelsen gik jeg og funderede lidt over, hvad jeg skulle bruge mit arbejdsliv på. Jeg var gennem et længere forløb med Mercuri Urval (rekrutteringsbureau, red), hvor jeg var igennem en 700 - 800 tests, og så endte det med, at de spurgte, om jeg ville have jobbet som direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Hvorfor sagde du ja til jobbet?

- Jeg researchede faktisk rigtig meget, inden jeg fik tilbudt jobbet, og der må jeg bare sige, at jeg synes, det er et område, hvor der er stort udviklingspotentiale, og det er et job, hvor der er højt til loftet, og hvor ambitionerne er store, og det kan jeg godt lide, siger Per Olesen.

Annonce

Dommer og direktør

Det er en engageret og aktiv mand, Nordfyns Erhverv og Turismes, har valgt at sætte i spidsen for organisationen.

På CV-et står der blandt andet byrådspolitiker for Venstre i Vejle.

- Jeg engagerer mig generelt meget. Da der var en, der spurgte, om jeg ville være politiker, sagde jeg ja tak, og så blev jeg valgt, fortæller Per Olesen.

Han mener selv, at politikerjobbet i Vejle giver ham erfaringer, han kan bruge på Nordfyn.

- Nogle af de ting, jeg lærer omkring det politiske system i Vejle, det giver mig også noget viden om, hvordan det politiske system fungerer på Nordfyn, siger Per Olesen, som sidder i udvalgene Kultur & Idræt og Sundhed & forebyggelse i Vejle.

Annonce

Inkarneret Vejle-dreng

Som håndbolddommer rejser Per Olesen land og rige rundt, og selvom det tager meget af hans tid, så oplever han ligesom med byrådsarbejdet, at det giver ham nogle erfaringer, han også kan bruges i jobbet som direktør på Nordfyn.

- Det her med at være dommer er jo også en form for ledelse. Der skal du jo styre to hold, der som regel har hver deres holdning til, hvad jeg skal dømme. Og der er i øvrigt kontant afregning, hvis man laver noget, folk mener er forkert. Så får man det ret kraftigt at vide med det samme, siger Per Olesen.

Oprindeligt havde Per Olesen egentligt ambitioner om at blive en dygtig håndboldspiller.

- Jeg spillede lidt håndbold, og så var der en, der spurgte, om jeg ikke havde lyst til at dømme lidt. Så kom jeg i gang med det, og så kunne jeg se, at jeg kunne komme længere med det end som spiller, fortæller Per Olesen.

Annonce

Inkarneret Vejle-dreng

Nordfyn er med Per Olesens egne ord et fedt område.

Men man skal ikke regne med, at han nogensinde finder på at flytte til området.

- Som byrådspolitiker i Vejle, kræves det jo, at jeg bor i kommunen, begynder Per Olesen.

Det er imidlertid ikke hans væsentligste argument for at blive boende på den anden side af bæltet.

- Ud over bopælspligten, må jeg også bare erkende, at jeg er en Vejle-dreng. Det er ikke noget fravalg af Nordfyn, jeg synes, det er et fedt område.

- Men jeg har altid boet i Vejle og forventer også at komme til at bo der resten af mit liv, siger Per Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce