Annonce
Sport

Håndboldarrangører har problemer med at sælge billetter

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Lige nu er der 7500 ledige finalebilletter til EM i håndbold, oplyser Det Svenske Håndboldforbund.

Flere store håndboldnationers exit ved EM har gjort det svært at tiltrække tilskuere til finalestævnet i Stockholm.

Det oplyser Det Svenske Håndboldforbund, som kun har solgt 60 procent af billetterne til de afgørende semifinaler samt finalen i den kommende weekend.

Mandag var der 11.500, der havde købt billet til EM-finalen i Stockholm, og der er plads til 19.000 tilskuere.

Danmark og Frankrig røg skuffende ud af EM efter det indledende gruppespil, og Sverige er også færdig i turneringen efter kampene i mellemrunden.

Så de sidste tre kampe i Stockholm er ikke blevet den tilskuermagnet, som arrangørerne havde håbet på.

- Publikumskapaciteten kommer til at ligge på cirka 19.000. Vi skal altså sælge cirka 57.000 billetter.

- Vi har mandag solgt cirka 60 procent af billetterne. Til finalen er der solgt 11.500, siger Mats Olsson fra Det Svenske Håndboldforbund til NTB.

Han håber, at nordmændene kan redde håndboldfesten og fylde tribunerne op.

- Vi håber selvfølgelig, at mange nordmænd kommer til Stockholm og finaleweekenden, siger Olsson.

Semifinalerne afvikles på fredag, bronzekampen spilles lørdag, mens finalen løber af stablen søndag.

Spanien, der er forsvarende europamester, og Kroatien er klar til semifinalerne, og Norge er godt på vej til at kunne gøre dem selskab.

Tirsdag aften skal Norge spille mod Island, Portugal møder Slovenien, mens Sverige skal op imod Ungarn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce