Annonce
Læserbrev

Håndbold. Vidunderligt spil - med tryk på underligt

Læserbrev: Håndbold er et yderst fascinerende spil, sprængfyldt med detaljer, såvel tekniske som taktiske, fyldt med intensitet, dynamik og med kæmpe potentiale til at blive såvel hammerspændende som særdeles dramatisk - vidunderligt.

Og går man så tæt på håndbold, sætter sig ind i reglerne, følger med, observerer detaljer, ja, så er det så, at det undertiden virker underligt.

Marginaler, skøn, hjemmebane/udebane, sympati o.lign. afgør ofte, om der er angrebsfejl eller straffe - om foden er nede i feltet inden skud, om der i det hele taget er overtrådt, om der er skridt, og det har man næsten lært at leve med, og kommentatorer på tv har lært at tie og ikke kommentere.

Underligt, men forsøg med anvendelse af teknik er i fuld gang og vil med tiden med garanti opkvalificere mulighederne for optimal retfærdighed i de fleste situationer.

Men yderligere en detalje i håndboldsporten findes som en kæmpe kuriositet eller nærmest som en gåde - bænken = træner, ledere, spillere m.m., der er uden for banen, og deres rolle under spillet.

I tirsdagens kamp mellem Odense Håndbold og Viborg i Odense Idrætshal, kunne det atter en gang observeres og studeres - hos Viborg stod to trænere, i samme trøje som spillerne på banen (?), på stregen, ofte en meter fra spillerne og ret ofte råbende og skrigende.

1: Hvorfor påtales det ikke, at de har samme trøje på som spillerne? Generende - skulle man tro? Men alle spillere, trænere m.m accepterer? Underligt.

2: Der er ikke meget plads i mange haller (Odense Idrætshal), men trænere/ledere er godt nok tæt på spillet mange gange og vil ofte være generende - skulle man tro? Men alle spillere, trænere m.m accepterer? Underligt.

3: Når backen modtager bolden, står et par træneren under to meter bagved og skriger (sikkert et eller andet ”relevant” til en langt inde på banen). Generende - skulle man tro? Men alle spillere, trænere m.m accepterer? Underligt.

Jeg vil med interesse observere/studere, hvorledes EM hos herrerne afvikles i den kommende tid. Bliver håndbold mere vidunderligt end underligt?

Annonce
Odense Håndbold mødte Viborg HK i Odense Idrætshal i HTH Ligaen i denne uge. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce