Annonce
forside

Håb for trængte fiskere: Torskekvoten får et lille nøk opad i ny anbefaling

Havundersøgelsesråd (ICES) anbefaler lidt større torskekvoter i vestlige Østersø næste år. Arkivfotos.

Havundersøgelsesråd anbefaler at hæve kvoten med 8 procent næste år. Håb om endnu større kvote i 2019.

Annonce

ØSTERSØEN: Fiskerne i den vestlige del af Østersøen, som Langeland hører til, kan se frem til en lidt større torskekvote næste år.

Men ikke ret meget større. Anbefalingen fra fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) lægger op til, at torskekvoten kan hæves med 8 procent i 2018. Det skal ses i forhold til, at dette års torskevote blev reduceret med 56 procent i forhold til 2016.

Fiskerne i den østlige del af Østersøen (øst for Bornholm) må forvente en mindre kvote næste år. Anbefalingen fra ICES er en reducering af torskekvoten på 28 procent.

På længere sigt er der dog mere positive toner, og 2019 kan blive et bedre år i den vestlige Østersø, når de torsk, der endnu er for små til at fange, har vokset sig store.

- Danske fiskere i Østersøen har været igennem en hård tid, og vi må nok sande, at det heller ikke bliver i år, de kan lade champagnepropperne springe. Men vi skal glæde os over de små lyspunkter, som når torskekvoten i den vestlige Østersø går frem efter flere års tilbagegang, og i 2019 kan det igen se lyst ud for fiskeriet. Til gengæld er det bekymrende, at vi igen ser en tilbagegang for torskekvoten i den østlige Østersø, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Sidste år blev torskefiskeriet i Østersøen ramt af store kvotereduktioner, som blandt andet betød, at regeringen og Dansk Folkeparti måtte støtte erhvervet med en kompensationsordning på op til 24 mio. kroner.

Den biologiske rådgivning for fiskebestandene danner grundlag for de kommende politiske forhandlinger om kvoterne. I år falder det sammen med, at Danmark fra 1. juli overtager formandskabet i BALTFISH - samarbejdsforum mellem Østersølandene om fiskeriforvaltningen i Østersøen.

- Jeg havde håbet på en bedre biologisk rådgivning i år, og det synes jeg også, at fiskerne har fortjent. Når det er sagt, så tror jeg dog på, at vi kan få forhandlet nogle fornuftige kvoter hjem til Danmark, og jeg trækker nu i arbejdstøjet og går i dialog med erhvervet og mine ministerkollegaer i Østersøregionen, siger Esben Lunde Larsen ifølge pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce