Annonce
Fyn

Gyser i Nykøbing: Odense Håndbold fik vendt truende nedtur til sejr

Nycke Groot viste igen de ypperlige, mentale tænder i Nykøbing. Som her ved en afgørende scoring i lørdags mod Dortmund i Champions League. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Nycke Groot gik i spidsen i 2. halvleg med flotte mål og frispilninger. Målmand Tess Wester blev også en afgørende figur.
Annonce

HÅNDBOLD: Før pausen leverede begge hold et større bombardement i et ægte skydetelt, hvor holdene konstant fulgtes ad til pausen, hvor hjemmeholdet dog førte med en enkelt pind.

Odense Håndbold vise klare forbedringer i angrebet, hvor mange bød ind med mål. Både Nycke Groot, Mie Højlund og Helena Elver var skarpe, men igen og igen blev gæsterne straffet af Nykøbings lynende kontraløb.

De orangeblusede spillede igen uden det hollandske stjerne-indkøb Lois Abbingh, hvis lårskade er i klar bedring, men træner Ulrik Kirkely vil hellere lade Abbingh stå over en uge ekstra, end at risikere en genopblussen af skaden. Heller ikke Jessica Quintino kom på banen før pausen. men dog i slutfasen.

Annonce

Aambakks mål

Malene Aambakk leverede før pausen to gode scoringer på trukne skud før pausen, og svenske Angelica Wallén kom på banen i 1. halvleg, men heller ikke Anne Cecilie La Cour var på banen i den fase, så gæsternes bredde var ikke just vild.

Nycke Groot udlignede til 15-15 kort inde i halvleg. Groot viste igen og igen det kølige overblik med fint placerede skud, og det er gode tegn på tidligt på sæsonen, at hollænderen viser både skarpe fødder og hjerne.

Groot scorede tre gange i træk i 2. halvleg og piskede gæsterne i front med 17-15.

Annonce

Cohrts nye udfordring

Freja Cohrt, der i løbet af dagen var blevet droppet til landsholdets kommende træningsturnering, havde en afbrænder i starten, men Cohrt kan nu sætte sig nye mål og bør have klassen til at svare igen, som det skete i 2. halvleg i lørdags i Champions League mod Dortmund.

Nykøbing kom stærkt tilbage og røg i spids med rappe mål til 19-17.

Nu kom Anne Cecilie de La Cour ind til en fransk visit, men igen brændte holdet alt for meget, og kun flotte parader af målmand Tess Wester holdt de orange inde i kampen. Men Louise Egestorp i Nykøbing-målet var endnu bedre, og efter 42 minutter førte værterne 21-18. Groot var på det tidspunkt den eneste, der i halvleg havde scoret.

Men så tog Helena Elver fat med et par imponerende gennembrud, der fik Nykøbing-træner Jakob Larsen til at tage timeout.

Odense Håndbold kom fint igen i slutfasen, og to minutter før tid stod det 25-25.

Annonce

Kirkelys timeout

Og det blev endda 27-25 til Odense Håndbold, inden hjemmeholdet reducerede et halvt minut før tid. Træner Ulrik Kirkely tog timeout med 20 sekunder tilbage. Der skulle spilles fremad hele tiden, og 12 sekunder før tid satte Mie Højlund det afgørende stød ind til sejr 28-26 efter en vildt svingende sejr - der endda endte med en af de yderst værdifulde sejre. Efter det, som til tider lignede en grum kollaps.

På den rent viljemæssige side en yderst værdifuld sejr for Odense Håndbold.

Desværre var Ayeka Ikehara blevet båret ud få minutter før tid, da hun faldt uheldigt. Forhåbentlig er der ikke tale om en genopblussen af den gamle korsbåndsskade. Det vil vise sig i de kommende dage.

Nu venter en langfart i weekenden til Rumænien, hvor Valcea venter i Champions League.

Der bliver stadig nok at snakke om turen. Scorings-procenten skal i hvert fald klart forbedres.

Kampen Kort

Ligaen, kvinder

Nykøbing FH-Odense Håndbold 26-28 (15-14)

Nykøbing: Dione Housheer 8, Johanna Forsberg 5, Johanna Westberg 3, Lærke Nolsøe Pedersen 3, Sofie Flader 2, Celine Kristiansen 2, Kristina Kristiansen 2, Nikita Van Der Vliet 1.

Odense: Nycke Groot 9, Helene Hagesø 6, Mie Højlund 5, Rikke Iversen 3, Malene Aambakk 2, Freja Cohrt 2, Ayaka Ikehara 1.

Udvisninger: NFH, Nyk. F. 4, Odense 3.

Stillinger undervejs: 1-0, 9-9, (15-14), 23-21, 24-21, 26-28.

Dommere: Henrik G. Nielsen og Jacob Falkenberg Hansen (stort set sikre).

Bedste spillere: Nycke Groot, Odense Håndbold.

Næste kamp: Lørdag den 19. september kl. 16.00: Valcea, Rumænien-Odense Håndbold, Champions League anden kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce