Annonce
Erhverv

Gyngerne og karrusellen: Plus Pack både tabte og vandt på corona

Familien Haustrup har styret Plus Pack A/S fornuftigt gennem et udfordrende coronaår. Fra venstre Camilla Haustrup Hermansen, Anders Top Haustrup og deres far, Steen Haustrup. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Emballage til takeaway i pæn vækst kunne udligne nedgang på salg til hoteller, restauranter og catering for Plus Pack A/S. Overskuddet større i 2020 end i 2019.

Emballage-virksomheden Plus Pack kom tilfredsstillende gennem 2020, selv om det var et år med stor omskiftelighed. Det har været lidt som omkvædet på Preben Uglebjergs gamle revysang om, at hvad der tabes på gyngerne, kan vindes ind på karrusellen.

For salget af emballage til takeway er vokset pænt, mens salg til hoteller, catering og restauranter har påvirket resultatet negativt.


Annonce

Vi har haft fuld fokus på at omstille vores produktion og samtidig sikre en stabil drift

Anders Top Haustrup, adm. direktør Plus Pack A/S


Resultatet blev et overskud på 27 mio. kr. før skat mod 20 mio. kr året før, og det betegnes af adm. direktør Anders Top Haustrup som tilfredsstillende og som forventet under de givne omstændigheder.

- Vi har set en vækst i salget af emballage til takeaway som en naturlig konsekvens af den uforudsete udvikling med Covid-19 i alle lande, siger Anders Top Haustrup i en kommentar til regnskabet.

- Til gengæld er salget af mere traditionelle catering-produkter til storkøkkener, hoteller, restauranter og offentlige institutioner samtidig gået tilbage. Derfor har vi haft fuld fokus på at omstille vores produktion og samtidig sikre en stabil drift, tilføjer han.

Plus Pack A/S

Adresse: Energivej 40, 5260 Odense S.

Cvr-nr.: 37754013

Direktion:  Anders Top Haustrup, adm. direktør.

Bestyrelse:  Jens Albert Harsaae (formand), Steen Haustrup (næstformand), Gitte Haar, Kristian Knak Hede,  Torben Käehne Rasmussen, Pia Lyneborg Andersen, Camilla Haustrup Hermansen, John Helmuth Madsen og Carsten Bo Pedersen.

Ultimative ejere: Steen Haustrup, Anders Top Haustrup og Camilla Haustrup Hermansen.

Hovedtal 2020-regnskab (2019  i parentes)

Nettomsætning: 560 mio. kr. (571)

Bruttofortjeneste: 157 mio. kr. (158)

Overskud før skat: 27 mio. kr. (20)

Overskud efter skat: 21 mio. kr. (16)

Egenkapital:  133 mio. kr. (120)

Antal ansatte: 197 (226)

Plus Pack har haft lavere omkostninger til råvarer, og ledelsen har haft øget fokus på at reducere de faste omkostninger. Blandt andet er en leasingaftale på en bygning i Odense lagt om.

Fjerde generation af Haustrup

Plus Pack ejes af Haustrup-familien, og fjerde generation, Anders Top Haustrup og Camilla Haustrup Hermansen, står som henholdsvis adm. direktør og direktør for forretningsudvikling i spidsen for virksomheden, mens deres far, Steen Haustrup, er næstformand i bestyrelsen.

I virksomheden lægges der et stort arbejde omkring udviklingen af nye emballager og genbrug af plast som råvare til nye plastprodukter, og Camilla Haustrup Hermansen er særdeles synlig i den offentlige debat omkring cirkulær økonomi, klimaforandringer og miljøforbedringer - og ikke mindst erhvervslivets ansvar og omstillingsparathed.

Emballage til takeaway har reddet året for Plus Pack, som lægger vægt på, at materialerne kan genbruges som led i cirkulær økonomi. Foto: Plus Pack A/S

Plus Pack har gennem de senere bevist, at det er muligt at tjene penge samtidig med øget fokus på virksomhedens ansvar for bæredygtig produktion. Overskuddene efter skat har gennem de seneste fem år ligget stabilt på 15-25 mio. kr. årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Kerteminde

Måle-fremstød på Champs Elysee: Røgeriet Hindsholm skal repræsentere Danmark i Paris

Annonce