Annonce
Kerteminde

Gymnastikweekend på Hindsholm: 57 børn og 17 voksne i fuldt vigør

Fredag aften til gymnastikweekenden underholder de voksne. Det får smil og latter frem hps gymnastikbørnene. Privatfoto

Gymnastikforeningen Hindsholm har netop holdt gymnastikweekend for foreningens to ældre børnhold.

Hindsholm: Gymnastikforeningen Hindsholm har igen i år netop holdt foreningens årlige gymnastikweekend, som tilbydes de to ældste børnehold.

I år deltog 57 ud af 64 mulige medlemmer.

- Vi er som arrangører enormt glade for den store opbakning, der er til vores arrangement. Vi synes, det er vigtigt også at give vores medlemmer en oplevelse, der - udover gymnastikken - især bygger på hyggeligt samvær på tværs af aldersgrupper, fortæller Hanne Klokker, der er kasserer i gymnastikforeningen.

- Børnene er fantastiske over for hinanden, og det er så positivt at se, hvordan de ældste drager omsorg for de yngste, tilføjer hun.

Annonce

Sover i klasselokaler

Børnene møder op fredag eftermiddag med soveposer, bamser, tandbørster og sommerfugle i maven af forventning.

Herefter hjælpes de hurtigt til rette i de inddelte soveværelser. Til gymnastikweekenden får foreningen lov til at bruge klasselokaler på Hindsholmskolen.

Herefter sættes børnene hurtigt i gang med de mere fysisk krævende aktiviteter, så de udføres, mens der stadig er energi i kroppene. Disse aktiviteter afbrydes kun af pauser med servering af frugt og kage.

Efter nogle timers aktivitet serveres aftensmad.

Senere på aftenen står aktiviteterne mere på underholdning fra trænerne.

Ingen skærmtid

Lørdag er energien dalende, og derfor var der planlagt yoga for alle ind imellem de andre lege.

- Det er et spændende indslag for mange. Det er så dejligt at se børnenes åbne tilgang til at lege, og der er faktisk ingen, der hverken har spurgt ind til Ipads eller mobiltid, påpeger Hanne Klokker og tilføjer, at der i øvrigt heller ikke var afsat tid til skærmtid.

Ud over alle børnene er der i gymnastikweekenden 17 voksne i sving. De har roller blandt andet som kok, serveringspersonale, legeonkler, fotograf, rengøringspersonale og som Pippi Langstrømpe siger: Tingfinder.

- Vi er som arrangører dybt taknemmelige for, at forældrene har vist os den tillid at overlade deres guldklumper i vores varetægt og meget glade for den opbakning, der har været til at sende boller og den slags med børnene. Så vi har kunne lægge energien i planlægningen, fortæller Hanne Klokker og tilføjer, at arrangørerne går fra weekenden med smil på læben over den enormt dejlige stemning, der har været.

- De mange sjove, ærlige og noget rammende bemærkninger fra børnene får os stadig til at synes, at vi er heldige med at få lov til at være sammen med børnene, understreger Hanne Klokker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce