Annonce
forside

Gymnastik i verdensklasse: 400 powertumblere dyster i Svendborg Idrætscenter

Svendborg Idrætscenter bliver fyldt med gymnaster i weekenden, når der er powertumbling-stævne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Et rekordstort antal powertumblere har meldt sig til weekendens stævne i Svendborg Idrætscenter.

Svendborg: Der bliver trængsel på gulvene i Svendborg Idrætscenter, der i weekenden lægger gulv til tumblingkonkurrencen Power Series 2.

Et rekordstort antal gymnaster har tilmeldt sig stævnet, og det betyder, at i alt 437 powertumblere vil indtage hallerne på lørdag. Og deltagerantallet er lettere overvældende, medgiver Hanne Lindholmer, der er en del af Svendborg Gymnastikforenings powertumbling-afdeling.

- Det er helt vildt, og der kommer gymnaster i alderen fra seks år og op til midt i 20'erne. Det bliver en fest, siger Hanne Lindholmer, der forklarer, at 47 af gymnasterne kommer fra Svendborg og omegn.

Det er fjerde gang, SG er vært for stævnet, som med tiden er blevet det største af sin slags på dansk jord.

- Det er gået fra, at vi kunne være på ét halgulv og sidde og håbe på, at der kom nogle og så på, til nu, hvor det tager flere uger at forberede, siger Hanne Lindholmer.

- Vi har arbejdet med det gennem længere tid, og det er da fantastisk, når det lykkes, og at vi igen og igen er dem, der slår rekorderne og sætter en ny standard for gymnastikken, supplerer hun og fortæller, at omkring 50 frivillige forældre hjælper til under stævnet.

Annonce

Måtte flyttes

Det var egentlig meningen, at weekendens gymnastikbegivenhed skulle være holdt i hallerne i Gudme, men på grund af den store deltagertilslutning og at GOG's håndboldherrer samtidigt har en kamp i EHF Cuppen blev den flyttet til Svendborg.

- Det var lige i 11. time, at vi måtte gøre det. Vi var ellers blevet budt velkommen i GOG Arena, som ryddede kalenderen for os. Men da vores program ville løbe helt til klokken 18, var det lidt et sats at tro, at man kunne spille en håndboldkamp klokken 20.00, siger Hanne Lindholmer.

Hun sender en tak til Fyns Håndbold Forbund og Svendborg Håndbold Klub, der havde planlagt U10-stævne i idrætscentret samme dag, men indvilgede i at flytte det for at gøre plads til gymnasterne.

- Fordi klubberne arbejder sammen, kan vi have et U10-stævne for en masse håndboldhold, en europæisk håndboldkamp og en stor powertumblingkonkurrence, siger hun.

Og tilskuerne i idrætscentret på lørdag kan godt begynde at glæde sig, mener Hanne Lindholmer.

- De har nogle fede spring og god stemning i vente. De kan både se, hvad gymnastikken kan med sammenhold og god stemning, og unge mennesker, der sætter af på en fiberbane og springer flere meter op i luften. Det bliver en festdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce