Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gymnasium søger ny rektor med kort varsel

Gymnasiet søger nu afløseren for Sophie Holm Higgins, der nåede at være rektor for Faaborg Gymnasium i fire år. Arkivfoto: Palle Søby

Ny leder skal være parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole.

Faaborg: Midt i januar stod det klart, at rektor siden 2014, Sophie Holm Higgins, ikke vendte tilbage efter en længere sygemelding, og i hendes fravær er gymnasiet blevet ledet af vicerektor Jesper Hasager Jensen.

Nu har bestyrelsen for Faaborg Gymnasium så valgt slået den ledige stilling op med henblik på, at en ny rektor kan tiltræde allerede den 1. maj.

Beslutningen skal ses i lyset af, at gymnasiet i øjeblikket ligger i forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole. Så en løsning på gymnasiets ledermangel kunne have været at lave en midlertidig løsning i form af en konstituering. Men det har bestyrelsen valgt ikke at gøre, forklarer bestyrelsesformand Jens Oddershede.

- Vi har valgt at opslå stillingen, fordi vi jo ikke ved, hvad der kommer ud af de forhandlinger, vi deltager i. Vi vil gerne have et udvidet samarbejde og også gerne en fusion med de to andre parter, men vi vil også have det sådan, at vi kan fortsætte som selvstændig institution, hvis forhandlingen ikke lykkes, siger han.

En ny rektor vi også give en stærkere position i forhandlingerne, forklarer Jens Oddershede.

- Vi følte, vi ville være i en lidt vingeskudt position (med en midlertidig løsning, red.), så der ligger også et signal om, at Faaborg Gymnasium fortsætter som selvstændig institution, indtil andet er besluttet. Vi er i stand til at fortsætte som selvstændig institution, og det indebærer også, at vi har en rektor, siger han.

Besættelsen af stillingen som rektor er ifølge Oddershede også et signal til de unge, der søger ind på Faaborg Gymnasium.

- Signalet er, at vi har et klart ønske om at fortsætte som gymnasium, siger han.

Annonce

Flair for tal

Af jobopslaget fremgår det, at man søger en leder, der er parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlingen om samarbejde/fusion med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole - forhandlinger der forventes at være afsluttet i starten af 2020.

Ud over, at bestyrelsen efterspørger en nærværende og udadvendt leder, der er stærk i kommunikation og formidling, efterspørges også en leder, der har flair for tal og en sund økonomisk drift af skolen, har undervisningskompetence i fag inden for gymnasieskolens fagrække samt har erfaring med administrativ og pædagogisk ledelse, herunder personaleledelse.

Ansøgningsfristen er den 18. marts med forventet tiltræden den 1. maj.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce