Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gymnasium søger ny rektor med kort varsel

Gymnasiet søger nu afløseren for Sophie Holm Higgins, der nåede at være rektor for Faaborg Gymnasium i fire år. Arkivfoto: Palle Søby

Ny leder skal være parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole.

Faaborg: Midt i januar stod det klart, at rektor siden 2014, Sophie Holm Higgins, ikke vendte tilbage efter en længere sygemelding, og i hendes fravær er gymnasiet blevet ledet af vicerektor Jesper Hasager Jensen.

Nu har bestyrelsen for Faaborg Gymnasium så valgt slået den ledige stilling op med henblik på, at en ny rektor kan tiltræde allerede den 1. maj.

Beslutningen skal ses i lyset af, at gymnasiet i øjeblikket ligger i forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole. Så en løsning på gymnasiets ledermangel kunne have været at lave en midlertidig løsning i form af en konstituering. Men det har bestyrelsen valgt ikke at gøre, forklarer bestyrelsesformand Jens Oddershede.

- Vi har valgt at opslå stillingen, fordi vi jo ikke ved, hvad der kommer ud af de forhandlinger, vi deltager i. Vi vil gerne have et udvidet samarbejde og også gerne en fusion med de to andre parter, men vi vil også have det sådan, at vi kan fortsætte som selvstændig institution, hvis forhandlingen ikke lykkes, siger han.

En ny rektor vi også give en stærkere position i forhandlingerne, forklarer Jens Oddershede.

- Vi følte, vi ville være i en lidt vingeskudt position (med en midlertidig løsning, red.), så der ligger også et signal om, at Faaborg Gymnasium fortsætter som selvstændig institution, indtil andet er besluttet. Vi er i stand til at fortsætte som selvstændig institution, og det indebærer også, at vi har en rektor, siger han.

Besættelsen af stillingen som rektor er ifølge Oddershede også et signal til de unge, der søger ind på Faaborg Gymnasium.

- Signalet er, at vi har et klart ønske om at fortsætte som gymnasium, siger han.

Annonce

Flair for tal

Af jobopslaget fremgår det, at man søger en leder, der er parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlingen om samarbejde/fusion med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole - forhandlinger der forventes at være afsluttet i starten af 2020.

Ud over, at bestyrelsen efterspørger en nærværende og udadvendt leder, der er stærk i kommunikation og formidling, efterspørges også en leder, der har flair for tal og en sund økonomisk drift af skolen, har undervisningskompetence i fag inden for gymnasieskolens fagrække samt har erfaring med administrativ og pædagogisk ledelse, herunder personaleledelse.

Ansøgningsfristen er den 18. marts med forventet tiltræden den 1. maj.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce