Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gymnasium søger ny rektor med kort varsel

Gymnasiet søger nu afløseren for Sophie Holm Higgins, der nåede at være rektor for Faaborg Gymnasium i fire år. Arkivfoto: Palle Søby

Ny leder skal være parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole.

Faaborg: Midt i januar stod det klart, at rektor siden 2014, Sophie Holm Higgins, ikke vendte tilbage efter en længere sygemelding, og i hendes fravær er gymnasiet blevet ledet af vicerektor Jesper Hasager Jensen.

Nu har bestyrelsen for Faaborg Gymnasium så valgt slået den ledige stilling op med henblik på, at en ny rektor kan tiltræde allerede den 1. maj.

Beslutningen skal ses i lyset af, at gymnasiet i øjeblikket ligger i forhandlinger med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole. Så en løsning på gymnasiets ledermangel kunne have været at lave en midlertidig løsning i form af en konstituering. Men det har bestyrelsen valgt ikke at gøre, forklarer bestyrelsesformand Jens Oddershede.

- Vi har valgt at opslå stillingen, fordi vi jo ikke ved, hvad der kommer ud af de forhandlinger, vi deltager i. Vi vil gerne have et udvidet samarbejde og også gerne en fusion med de to andre parter, men vi vil også have det sådan, at vi kan fortsætte som selvstændig institution, hvis forhandlingen ikke lykkes, siger han.

En ny rektor vi også give en stærkere position i forhandlingerne, forklarer Jens Oddershede.

- Vi følte, vi ville være i en lidt vingeskudt position (med en midlertidig løsning, red.), så der ligger også et signal om, at Faaborg Gymnasium fortsætter som selvstændig institution, indtil andet er besluttet. Vi er i stand til at fortsætte som selvstændig institution, og det indebærer også, at vi har en rektor, siger han.

Besættelsen af stillingen som rektor er ifølge Oddershede også et signal til de unge, der søger ind på Faaborg Gymnasium.

- Signalet er, at vi har et klart ønske om at fortsætte som gymnasium, siger han.

Annonce

Flair for tal

Af jobopslaget fremgår det, at man søger en leder, der er parat til at gå helhjertet ind i de igangværende forhandlingen om samarbejde/fusion med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole - forhandlinger der forventes at være afsluttet i starten af 2020.

Ud over, at bestyrelsen efterspørger en nærværende og udadvendt leder, der er stærk i kommunikation og formidling, efterspørges også en leder, der har flair for tal og en sund økonomisk drift af skolen, har undervisningskompetence i fag inden for gymnasieskolens fagrække samt har erfaring med administrativ og pædagogisk ledelse, herunder personaleledelse.

Ansøgningsfristen er den 18. marts med forventet tiltræden den 1. maj.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce