Annonce
Nyborg

Gymnasierektor om trafikulykke der kostede elev livet: - Meningsløs og dybt tragisk

I løbet af søndagen blev der lagt blomster i vejsiden for at mindes den 18-årige gymnasieelev. Foto: Mogens Rasmussen
Lørdag aften afgik 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose ved døden efter at være blevet kørt over af en bil på Nyborgvej i Refsvindinge. Ulykken har lagt sig som en sort sky over Nyborg Gymnasium, hvor den unge mand var elev.

Nyborg/Refsvindinge: Første skoledag efter sommerferien er normalt en festdag på Nyborg Gymnasium. Men i år er festtaler afløst af en mindehøjtidelighed for 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose, der lørdag aften afgik ved døden efter at være blevet kørt over af en bil på Nyborgvej i Refsvindinge.

Det oplyser gymasierektor Henrik Vestergaard Stokholm, der selv henvendte sig til Fyns Politi søndag, fordi han havde læst om dødsulykken.

- Politiet kunne bekræfte, at der var tale om en af vores elever. Derfor besluttede vi allerede samme eftermiddag at åbne skolen for lærere og elever, som havde mulighed for at tale med en krisepsykolog, fortæller rektoren og tilføjer, at 60-70 personer valgte at møde frem.

Henrik Vestergaard Stokholm betegner ulykken som både "tragisk" og "meningsløs".

- Det er helt meningsløst, at et ungt menneske, der har hele livet foran sig, skal ende sine dage på den måde. Emil var en glad dreng, som var meget vellidt af alle. Derfor blev jeg meget chokeret og også enormt ked af det, da jeg fik beskeden, fortæller han.

Det er endnu uvist, hvorfor den 18-årige gymnasieelev valgte at lægge sig på vejen, hvor han blev påkørt af en bil ved 23-tiden lørdag. Samme aften havde han deltaget i en 18 års fødselsdag og ifølge en række af de andre gæster var han i rigtig godt humør.

- I det hele taget beskriver det som en rigtig, rigtig god fest. Men på et tidspunkt fortæller Emil, at han vil hjem. Et par af de andre leder efter ham i ret lang tid, men finder ham ikke, fortæller Henrik Vestergaard Stokholm.

Efterfølgende møder den 18-årige angiveligt en gruppe drenge fra gymnasiet, som ikke er med til festen, og til dem siger han også, at han vil hjem. Der er dog intet, der tyder på, at han gik fra festen i nedtrykt sindstilstand.

Efter mindehøjtideligheden mandag morgen vil de elever, der har været tæt på den 18-årige, igen have mulighed for at modtage psykologbistand. Derudover vil der blive holdt øje med deres velbefindende de kommende dage, oplyser gymnasierektoren.

- Der kan også være klasser, som ikke modtager almindelig undervisning i dag, men sådan er det, bemærker han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce