Annonce
Nyborg

Gymnasierektor er stadig en helt

I januar skrev jeg i et læserbrev, at Henrik Vestergaard Henriksen er en helt.

Det mener jeg stadig han er. Jeg kan godt forstå, at han nu har behov for at ytre sig om det urimelige i, at han er blevet genstand for Skats søgelys. Nyborg Kommune har da også erkendt, at det var en fejl, da kontrolgruppen begyndte at grave i sagen ud fra en avisartikel. Det er dog samtidig min opfattelse, at forespørgslen hos Skat var en menneskelig fejl, som på ingen måde var politisk motiveret.

Politisk motiveret er i stedet de personangreb, som jeg mener, Henrik gennem lang tid har været genstand for. I fodboldens verden burde Henrik få et frispark og modstanderne en advarsel (af vælgerne). For nu er det anden gang, at den samme lille snævre gruppe af politikere går efter manden og ikke bolden.

Først blev Henrik beskyldt for at opføre sig som en politiker og lave sin egen udlændingepolitik, da han ville hjælpe en familie i nød. En fremstående lokalpolitiker ville sågar nu til at opfatte ham ”som en politisk modstander”. Nu skal Henrik så ned at ligge igen, fordi han står frem og ytrer sig om det urimelige i at blive mistænkeliggjort.

I den politiske verden ser det desværre ud til, at den hårde retorik og disse slags personangreb for tiden bliver belønnet af nogle af vælgerne. Vi lever i et land med ytringsfrihed. Det er fantastisk. Men vores demokrati og samhørighed er også afhængig af, at vi respekterer hinandens forskelligheder og holder fokus på sagen i stedet for at tackle hinanden ned bagfra.

Jeg mener, at folkevalgte politikere har en særlig forpligtigelse til at være gode rollemodeller med respekt for vigtige samfundsinstitutioner og grundlovens helt basale menneskerettigheder. Verden har ikke brug for konflikter, intolerance og splittelse. Den har først og fremmest brug for mennesker, som kan holde hovedet koldt og hjertet varmt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce