Annonce
Fyn

Gymnasierektor: 3.g'erne må ikke blive corona-årgangen, der gik glip af alt

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Nyborg Gymnsium, vil gå langt for at give 3.g'erne en god oplevelse af at blive student. Arkivfoto: Michael Bager
Nyborg Gymnasium arbejder på at gøre de kommende studenters afslutning så god som muligt trods coronakrise og restriktioner.
Annonce

Nyborg: Tiden, hvor man afslutter gymnasiet, er fyldt med traditioner. Det er en tid, mange for altid vil huske tilbage på.

Men i år er traditionerne i overhængende fare for at blive aflyst af coronakrisen, og det ærgrer naturligvis mange af landets 3.g-elever.

På Nyborg Gymnasium forstår rektor Henrik Vestergaard Stokholm elevernes skuffelse, og han føler med dem.

- De er dybt ulykkelige, og vi er kede af det på deres vegne. De skal opleve det, siger han.

Selv husker han udødeligheden fra den tid, hvor han selv blev student, og han får ondt i maven, når han tænker på, at de nuværende 3.g'ere kan gå glip af den samme oplevelse, som han selv fik.

- Det var den største tid i mit liv. Man står med hele livet foran sig. Det gør ondt på deres vegne, konstaterer han og tilføjer:

- Men jeg håber, at vi kan give dem de fantastiske oplevelser senere. De må ikke blive corona-årgangen, der gik glip af alt.

Annonce

Fest til efteråret

Et af tiltagene, der arbejdes på, er at invitere alle 3.g'erne tilbage på gymnasiet til efteråret, hvis coronakrisen har lagt sig til den tid.

- Vi har fortalt eleverne, at de nok skal få en fest, men det bliver måske først til efteråret. Vi hiver dem tilbage og betaler for dem, fortæller rektoren.

Også traditionen, hvor 3.g'erne får hue på efter sidste eksamen, er i fare. Det skyldes, at eleverne ikke har fået alle deres karakterer, når de har været oppe til den sidste eksamen, der for mange vil være et mundtligt forsvar af studieretningsprojektet i starten af juni.

Til gengæld arbejder gymnasiet på en huebegivenhed i dagene 22.-24. juni. Karakterne må frigives tidligst 22. juni.

- Så kan vi tage en klasse ad gangen, hvor forældrene kommer. Det kan være i den store multihal med stor afstand, og de kan gå uden for på et stort areal for at tage billeder.

Også dimissionen, forventer rektoren, bliver anderledes end normalt. Den kan komme til at foregå virtuelt eller i rul. Studenterkørslen har gymnasiet ikke noget med at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce