Annonce
Middelfart

Gymnasier siger ja til overbygningsskole

Rektor for Middelfart Gymnasium og HF-kursus vil sammen med to andre rektorer samle kommunens ældste elever på en skole.

Mens forældre og elever kæmper for at bevare skoler, vil gymnasier tage de store elever ud og samle dem et sted

Nordvestfyn: Små niendeklasser giver for få ansøgere til gymnasier i Middelfart.

Derfor er tre gymnasierektorer glade for forslaget til en ny skolestruktur om at samle de store elever fra syvende til niende klasse på en skole

- Jeg tror, at det ville være bedre og et skridt i den rigtige retning med en samlet overbygningsenhed for de store elever, siger Christian Alnor.

Han er rektor på Middelfarts Gymnasium og HF-kursus og modtager hvert år få ansøgere fra de skoler, hvor de ældste elever er færrest.

- Niendeklasserne på kommunens skoler er simpelthen for små. Byskoler som Vestre Skole og Østre Skole sendte tre og to elever i år. Og Gelsted sendte fem, siger Christian Alnor.

Heller ikke handelsskolen og teknisk skole får flere elever fra skoler med små niende klasser.

Lillebæltsskolen med en stor niende klasse og en samlet tiende klasse for kommunens skoler sendte ifølge rektoren 35 videre på et gymnasium.

Og Middelfart Kommune er i forvejen en af de kommuner i Region Syddanmark, hvor færrest vælger gymnasiet efter folkeskolen.

- Vi ligger på linje med Langeland og skraber bunden. Det er der ikke nogen tvivl om, og det er en kæmpe udfordring, siger Christian Alnor.

Og det mener han, at den nye skolestruktur kan hjælpe med at rette op på.

For en skole for de ældste elever med fire til fem spor pr. årgang kan tilbyde mere end de nuværende små klasser.

- Samlingen vil gøre, at nogle fag vil blive mere attraktive såsom fransk som et alternativ til tysk. Det er der slet ikke nogen, der kan tilbyde i Middelfart i dag, siger rektoren.

Desuden mener han, at et samarbejde om brobygning bliver nemmere, og uddannelsesvejledere på en samlet overbygningsskole vil have mere fokus på ungdomsuddannelser.

Sammen med rektorerne fra IBC i Fredericia og EUC-Lillebælt fremlagde Christian Alnor gymnasiernes holdning på en høring for byrådet i går eftermiddags.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce