Annonce
Odense

Gymnasieelever vandt landsdækkende samfundscup og 10.000 kroner

Fire Sct. Knuds-elever og deres samfundslærer, Gunhild Jensen, vandt i sidste uge en national konkurrence på Christiansborg for deres idé "Ugens Klimaret". På billedet ses de fire vindere samt en kammerat, som havde taget turen til København for at bakke vennerne op.

Fire elever fra 2. K på Sct. Knuds Gymnasium vil gøre det mere spiseligt at være klimavenlig. I sidste uge vandt deres projekt, "Ugens Klimaret", en stor konkurrence på Christiansborg

Annonce

Odense: Mange spekulerer over både pris, fedtindhold og dyrevelfærd, når de handler madvarer i supermarkedet. Knap så mange sætter sig grundigt ind i, hvor klimavenlige eller uvenlige fremstillingen af forskellige kødformer, grøntsager og frugter er.

Det vil fire gymnasieelever fra Odense lave om på. Sofie Ainsworth-Zink, Anna Andreasen, Lasse Jørgensen og Rosa Birkelund har fået en idé til, hvordan butikkerne kan gøre det nemt for forbrugerne at handle med tanke på miljøet. "Ugens Klimaret" hedder den, og sidste onsdag skaffede den dem førstepladsen og 10.000 kroner i en konkurrence mellem samfundsfaglige gymnasieklasser fra hele landet på Christiansborg.

Annonce

Grønne fodspor, opskrifter og vareudstilling

Sct. Knuds-elevernes tanke er, at supermarkeder skal indeholde en stand med klimavenlige opskrifter og de fornødne ingredienser. Grøntmalede fodspor i gulvet skal guide kunderne hen til hylderne, hvor alle varer er vejet og målt ud fra en CO2-beregner.

- Det skal være så enkelt og lækkert, at forbrugeren ikke behøver at sætte sig ind i noget som helst, siger Rosa Birkelund fra 2. K, der sammen med de tre andre har forsøgt at lave et realistisk projekt i forhold til folks kødvaner.

- Vi laver ikke kødfrie måltider, men vi forsøger at gå udenom oksekødet, som er den helt store synder, siger Rosa Birkelund.

Annonce

Fire ud af 2500 elever

Til konkurrencen på Christiansborg, som er årlig og hedder "Samfundscuppen", havde de blandt andet medbragt opskrifter på en ret med bulgur, kylling og rodfrugter.

Omkring 2500 elever deltog, og alle regionerne var repræsenterede. Alligevel blev det de fire, som kom hjem med sejren og en stor check.

Pengene må de bruge, som de vil. Ifølge Rosa Birkelund er 10.000 kroner ikke nok til at realisere deres idé. Derfor planlægger de at tage fat i Coop Danmark for at høre, om dagligvarehandelskæde vil indgå i et samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce