Annonce
Nordfyn

Gymnasieelever på Nordfynsværkstedet: En dag med døren på klem til fremtiden

Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, fortæller, at det er muligt for de unge at fortsætte med at yde frivilligt arbejde på Nordfynsværkstedet, skulle de være interesseret. Foto: Dorthe Wolff
Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, er begejstret for besøget af 43 gymnasieelever på Nordfynsværkstedet. Håbet er, at de unge vender tilbage som frivillige eller vælger et job inden for social- og sundhedsområdet.

Nordfyn: - Vi havde måske håbet på, at ti ville melde sig.

Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, blev derfor ovenud begejstret, da 43 elever fra Nordfyns Gymnasium tilkendegav, at de i forbindelse med Operation Dagsværk gerne ville udføre frivilligt arbejde på Nordfynsværkstedet i Otterup.

- Det er første gang, at vi har forsøgt at række hånden ud for at blive en del af Operation Dagsvæk, og det er helt fantastisk, at så mange tog imod den, siger Henrik Hørslev Hansen.

Først og fremmest tænker han på den oplevelse, som eleverne gav brugerne af Nordfynsværkstedet. En sidegevinst er, at besøget var med til at nedbryde noget af den uvidenhed og berøringsangst, der måtte være mod de voksne udviklingshæmmede, der benytter Nordfynsværkstedet.

- Vi ønsker, at man ser på handicappede borgere som almindelige borgere, og det medvirker sådan et besøg helt sikkert til, vurderer Henrik Hørslev Hansen.

Annonce

Frivilligt arbejde

Det er ingen hemmelighed, at landets kommuner kæmper med at rekruttere personale inden for sundheds- og socialområdet. Håbet er, at Operation Dagsværk kan vække interessen hos nogle af eleverne til at søge i den retning. Skulle lysten være der til allerede nu at gøre en positiv forskel, åbner Henrik Hørslev Hansen også døren for, at de unge kan vende tilbage til Nordfynsværkstedet på frivillig basis.

Operation Dagsværk har for ham været et godt eksempel på, hvordan det som kommune giver god mening, og er til alles glæde, at involvere andre i en ellers lidt lukket verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce