Annonce
Nordfyn

Gymnasieelever på Nordfynsværkstedet: En dag med døren på klem til fremtiden

Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, fortæller, at det er muligt for de unge at fortsætte med at yde frivilligt arbejde på Nordfynsværkstedet, skulle de være interesseret. Foto: Dorthe Wolff
Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, er begejstret for besøget af 43 gymnasieelever på Nordfynsværkstedet. Håbet er, at de unge vender tilbage som frivillige eller vælger et job inden for social- og sundhedsområdet.

Nordfyn: - Vi havde måske håbet på, at ti ville melde sig.

Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune, blev derfor ovenud begejstret, da 43 elever fra Nordfyns Gymnasium tilkendegav, at de i forbindelse med Operation Dagsværk gerne ville udføre frivilligt arbejde på Nordfynsværkstedet i Otterup.

- Det er første gang, at vi har forsøgt at række hånden ud for at blive en del af Operation Dagsvæk, og det er helt fantastisk, at så mange tog imod den, siger Henrik Hørslev Hansen.

Først og fremmest tænker han på den oplevelse, som eleverne gav brugerne af Nordfynsværkstedet. En sidegevinst er, at besøget var med til at nedbryde noget af den uvidenhed og berøringsangst, der måtte være mod de voksne udviklingshæmmede, der benytter Nordfynsværkstedet.

- Vi ønsker, at man ser på handicappede borgere som almindelige borgere, og det medvirker sådan et besøg helt sikkert til, vurderer Henrik Hørslev Hansen.

Annonce

Frivilligt arbejde

Det er ingen hemmelighed, at landets kommuner kæmper med at rekruttere personale inden for sundheds- og socialområdet. Håbet er, at Operation Dagsværk kan vække interessen hos nogle af eleverne til at søge i den retning. Skulle lysten være der til allerede nu at gøre en positiv forskel, åbner Henrik Hørslev Hansen også døren for, at de unge kan vende tilbage til Nordfynsværkstedet på frivillig basis.

Operation Dagsværk har for ham været et godt eksempel på, hvordan det som kommune giver god mening, og er til alles glæde, at involvere andre i en ellers lidt lukket verden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce