Annonce
Middelfart

Gymnasieelever om overvågning: Det er okay

Forud for terminsprøverne er eleverne på Middelfart Gymnasium blevet informeret om, at de skal downloade ExamCookie, inden prøven starter, og hvordan programmet helt præcist overvåger, om de snyder, ved at gemme data om deres færden, mens prøven står på. Men hvad tænker eleverne egentlig selv om programmet? Fyens Stiftstidende har været forbi gymnasiet og spurgte tre elever, som har været til terminsprøve, hvor de blev påtvunget at installere programmet på deres private computere.

Annonce

Louise Scheel, 17 år og går i 2.g: - Personligt har jeg ikke rigtigt noget imod det. Jeg synes egentlig, at det er et godt koncept - for så kan man måske bedre hold styr på det. For der har været dte her med, at folk snyder til tider. Så jeg synes personligt, at det er ok. Og jeg lagde overhovedet ikke mærke til, at jeg havde programmet på min computer under prøven. Vi har heller ikke rigtigt snakket om det forud for prøven os elever imellem. Nogle har måske været lidt: Hvorfor nu det? Og det her med at der bliver holdt øje med én. Men jeg tror ikke, at det er så mange, der er så bekymret ved det. Jeg er i hvert fald ikke - også fordi jeg ved, at det, der bliver samlet ind, bliver fjernet til sidst.

Aksel Wiig, 18 år og går i 2.g: - Til at starte med syntes vi, at det var lidt grænseoverskridende, fordi vi er jo virkelig blevet oplyst om, hvordan alt på éns computer er følsomt for misbrug og overvågning generelt. Men på den anden side kan vi alle sammen sagtens forstå problemet med snyd til eksamenerne, og jeg tror, at der nu vil være færre, der overvejer at snyde. For programmet logger alle hændelser fra det, man ellers har haft åbent. Og fordi jeg mener, at jeg ikke har snydt, gør det mig ikke så meget, at de gemmer data fra mig i en periode. Det er dog stadig grænseoverskridende, og under terminsprøven i dag (torsdag, red.) når jeg at sidde og tænke: Der må virkelig ikke poppe noget op, som jeg har haft åbent før prøven - en besked fra en eller anden i et program, man har glemt at lukke.

Nina Piet Hein, 17 år og går i 1.g: - Jeg føler det ikke som overvågning, fordi man lægger ikke mærke til, at man har det installeret. Der er blot det grønne ikon i bunden af skærmen, og det generer mig ikke overhovedet. Og jeg tror, at det helt sikkert vil stoppe andre fra at snyde. Og vi har da snakket om det - også fordi vi har hørt, at der er nogen, der er blevet taget i snyd over i Fredericia. Men jeg har ikke oplevet nogen her, der er utilfredse med det. Og jeg synes, at det er i orden, at programmet indsamler data, så længe det afinstallerer sig selv. Og når du sidder med prøven, laver man jo ikke noget vildt og voldsomt. Og jeg har tillid til, at det er ok, når skolen siger god for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce