Annonce
Nyborg

Gymnasieelever gav en hånd med skraldet

Nyborg Gymnasium var godt repræsenteret ved lørdagens affaldsindsamling. Foto: Kasper Riggelsen
Cirka 70 personer deltog i lørdagens affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i Nyborg, hvor der blev samlet omkring 350 kilo skrald ind fordelt på 56 sække.
Annonce

Nyborg: Måske er vi blevet bedre til ikke at lade affald ligge og flyde i naturen. Eller også har flere bare gjort det til en vane at rydde op efter andre.

I hvert fald blev der ikke samlet helt så meget skrald sammen, som der plejer, da Danmarks Naturfredningsforening Nyborg lørdag arrangerede stor affaldsindsamling.

Cirka 350 kilo blev det til i alt, oplyser Mariann Brandt, der er bestyrelsesmedlem i lokalforeningen og stod for en stor del af forarbejdet.

- Det svarer til cirka to tredjedele af det, vi plejer at få samlet ind, fortæller hun.

Med til billedet hører også, at der ikke var helt så mange indsamlere denne gang.  Men cirka 70 deltagere lå alligevel over forventningen midt i en coronatid.

Blandt dem var flere gymnasieelever som for eksempel 19-årige Natascha Hansen, der gik en af de mange ruter sammen med gruppe piger fra hendes klasse på gymnasiets IB-linje.

De havde nok at gøre med at samle skrald i skoven tæt ved Hesselhuset, der fungerede som base for indsamlingen.

- Vi har blandt andet fundet en masse knuste tallerkener, men også glasskår. Det er ikke særlig smart at smide i skoven, hvor børn render rundt og leger. Så jeg er glad for, at jeg kan være med til at gøre Nyborg til et mere rent sted at bo i, sagde hun, mens endnu en tom flaske blev samlet op fra skovbunden.

I dette tilfælde var den dog i ét stykke. Ud over at samle ind havde Natascha og klassekammeraterne også hjulpet til med at fordele ruterne. Deltagerne blev delt op i tre hovedgrupper alt efter, om de var gående, på cykel eller i bil.

Samtidig var der gjort ekstra meget ud af at sikre, at man holdt den nødvendige afstand, da ruterne skulle udleveres, ligesom der stod håndsprit fremme til frit brug.


Vi har blandt andet fundet en masse knuste tallerkener, men også glasskår. Det er ikke særlig smart at smide i skoven, hvor børn render rundt og leger. Så jeg er glad for, at jeg kan være med til at gøre Nyborg til et mere rent sted at bo i

Natascha Hansen, IB-elev


Også selve afleveringen af de fyldte sække foregik på en lidt anden måde end normalt. I stedet for at samle dem i Hesselhuset skulle de stilles op ad et "affaldstræ" på plænen.

Medlemmer af DN's lokalbestyrelse stod for fordelingen af ruter og modtagelse af sække med affald. Foto: Kasper Riggelsen
Det er første gang 19-årige Natascha Hansen deltager i DN's indsamling. Men hun har tidligere været med til at samle skrald ind i blandt andet Aunslev. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce