Annonce
Middelfart

Gymnasieelev i indlæg: - Jeg håber, at alle vil huske det, vi har lært under corona

Mille Høj Lauridsen. Privatfoto

Lokaldebat: Det her er ikke et opråb. Der har været for mange opråb og for meget snak om alt det, folk er utilfredse med her i coronatiden. Så meget, at selv hvis jeg havde et provokerende politisk budskab, ville der ikke være nogen, der orkede at læse det. Og jeg tror faktisk, at alle (inklusiv os unge) er trætte af at høre om alt det dårlige og alle konsekvenserne af, at vi sidder hjemme. Vi er trætte af at pege fingre og af at blive udpeget. Så jeg skriver med en anden vinkel.

Det er ikke, fordi jeg mener, at coronatiden har været en dans på roser. Men det har for mig heller ikke været fuldkommen negativt. Når man går hjemme, bliver man tvunget til at mærke efter. Har man det godt fysisk? Har man det skidt mentalt? Og for mange af os er der nu overskud til at arbejde med det.


Vi er blevet nødt til at tænke over, hvordan vi taler til hinanden. Hvordan vi lufter vores frustrationer.

Mille Høj Lauridsen, gymnasieelev


Jeg har selv sat mig ned og forsøgt at forstå, hvad der sker i mit hoved. Jeg tog til lægen og blev diagnosticeret med angst efter syv år, hvor jeg ikke har turdet indrømme, at jeg har det skidt. Vi har fået mulighed for at arbejde med os selv på en helt anden måde, og der er også mulighed for at lære en del, hvis man vil bruge energi på det.

Mange flere har sat sig ind i politik, og vi har lært at sætte spørgsmålstegn ved de beslutninger, der bliver taget. Vi har lært at værdsætte de muligheder, vi har, og de muligheder, vi håber på snart at få igen. Vi har lært om hygiejne, vira, vacciner, og vi har lært om samfundssind. Men hvad jeg synes er vigtigst, er: Vi har lært om kommunikation.

Om vi går op og ned ad hinanden hele tiden, eller om vi ikke ser hinanden, er lige vidt. Vi er blevet nødt til at tænke over, hvordan vi taler til hinanden. Hvordan vi lufter vores frustrationer. Både over for vores tætteste og over for vores skoler, arbejdspladser, regeringen og andre medmennesker. Vi har lært, at det skal være konstruktivt. Vi har lært, at det er vigtigt, at vi også roser hinanden for det, vi gør godt. Og jeg håber, at alle vil huske det, vi har lært.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce