Annonce
Nyborg

Gymnasie får hjernetræning på skoleskemaet

Elever på Nyborg gymnasium er med i et treårigt projekt, hvor de ugentligt får hjernetræning på skoleskemaet. Det indebærer blandt andet boldspil, dans og samarbejde. Foto: Lasse Hansen.
  • Boldspil, dans og samarbejde er en del af det nye projekt "Ung hjerne", hvor elever ugentligt skal træne deres hjerner.

Nyborg: Et nyt hjernetræningsprojekt på skoler forskellige steder i landet, skal forbedre elevers trivsel. Nyborg gymnasium er én ud af de 18 skoler, der er med i forsøgsprojektet, der varer over tre år. Projektet indebærer, at elever får én times træning til hjernen ugentligt, og det kan formentlig være med til at forbedre elevernes hverdag.

- Hver anden danske skoleelev føler sig presset i hverdagen. Det kan være på grund krav om faglige præstationer, belastet af sociale relationer, manglende søvn, studiejob og mange andre ting, som fylder på en uhensigtsmæssig måde i dagligdagen, fortælles der i en pressemeddelelse fra projektleder for "Ung Hjerne" Mick Hartwig.

Annonce

Boldspil og sjov

Nyborg Gymnasium begynder projektet onsdag den 5. oktober, hvor både lærer og elever vil være en del af træningen. Hjernetræningen vil bestå af boldspil, gymnastik, dans, regelspil og samarbejde, hvori ens hjerne bliver udfordret til at tænke.

- Men at have det sjovt og forholde sig til hinanden er også vigtige grundelementer i træningen, fortælles der i pressemeddelelsen.

Det er Tietgen Handelsgymnasium i Odense, der står bag projekt "Ung hjerne". Forskere og Dansk Evalueringsinstitut følger projektet nøje, for at måle resultatet og evaluere på forløbet. Desuden støtter Nordeafonden til projektet.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce