Annonce
Udland

Guvernør forventer hurtig afgørelse i sag om George Floyd

Carlos Barria/Reuters

46-årige George Floyd mistede livet efter en brutal anholdelse. Sagen har ført til store protester i USA.

Annonce

Guvernøren i den amerikanske delstat Minnesota, Tim Walz, forventer en "hurtig" afgørelse i sagen om George Floyds død.

Det siger han på et tv-transmitteret pressemøde fredag formiddag lokal tid.

46-årige George Floyd, der er sort, mistede livet efter en brutal anholdelse, hvor en politibetjent placerede sit knæ på hans hals i flere minutter.

- Det er min forventning, at retfærdigheden vil ske fyldest i forhold til de involverede politibetjente på en hurtig og retfærdig måde. Det er alt, hvad vi forlanger, siger den demokratiske guvernør Tim Walz.

Delstatens justitsminister, Keith Ellison, understreger på fredagens pressemøde ligeledes, at det er vigtigt med en hurtig sagsbehandling.

George Floyds død har medført store protester i byen Minneapolis i Minnesota. Blandt andet har demonstranter sat ild til en politistation.

Demonstrationerne begyndte tirsdag og er fortsat frem til fredag.

- Lad mig gøre det helt klart: Hvis jeres besked er, at hændelsen med George Floyd ikke kan tolereres og er fuldstændig uacceptabel, og at det kræver forandring, så er beskeden blevet afsendt, og den er også blevet modtaget, siger Minnesotas justitsminister, Keith Ellison.

Sagen om George Floyd har i USA på ny vakt debat om racespørgsmålet og brugen af unødig politivold. Omstændighederne ved Floyds død trækker spor tilbage til Eric Garner, der i 2014 blev brutalt anholdt i New York.

Garner, der var sort, sagde - ligesom George Floyd - "jeg kan ikke trække vejret" flere gange, mens han blev holdt ned mod et fortov og senere døde.

- Vi har tænkt os at reparere et ødelagt samfund, der lader så mange folk i stikken på grund af deres arv med at blive holdt som slaver og som tjenere.

- De bliver nu udsat for ulighed på alle mulige områder - alt fra fængsling, til boligsituation, til lønninger og alt muligt andet, siger Keith Ellison.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Odense

Mand anholdt med hjemmelavet våben

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Kerteminde For abonnenter

Million-priser på Nordre Havnekaj fastsat: Nu sættes 18 eksklusive Kerteminde-huse til salg

Annonce