Annonce
Middelfart

Gummiged kom aldrig i brug: Sommerhusejere slap med skrækken efter varsel om forhøjet vandstand

Kommunens gummiged holdt klar hele mandag aften, men blev aldrig sat ind mod en forhøjet vandstand på Middelfarts nordkyst. Foto: Colourbox.
Middelfart Kommune havde både en gummiged og 1.000 sandsække klar, men den forhøjede vandstand mandag aften blev knap så slem.
Annonce

Nordvestfyn: Sommerhusejere og andre beboere på nordkysten i Middelfart Kommune slap med skrækken mandag aften.

Der var varsel om forhøjet vandstand efter det kraftige blæsevejr søndag aften, hvor man omkring midnat mandag aften forventede en vandstand på op mod 1,25 meter over daglig vande.

Derfor havde kommunen fordelt 1.000 sandsække og omkring 20 kubikmeter sand på fem lokationer, så borgere selv kunne forsyne sig og sikre deres huse mod eventuelle vandmasser.

Det benyttede nogle borgere sig af, melder vejformand Lars Frandsen, der indskyder, at vandstanden blev knap så voldsom som frygtet.

Kommunen havde blandt andet en bemandet gummiged holdende standby i Varbjerg, der kunne forhøje et 30 meter langt dige, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis vandet løb over det, kunne omkring 20 sommerhuse på Engdraget være i fare.

Men gummigeden kom aldrig i brug.

- Vandet begyndte at synke igen klokken 23.45 (mandag aften, red). Der var ikke noget kritisk, og vi har ikke haft nogen ulykker, lyder det fra vejformanden.

Annonce

- Hellere en gang for meget

Lars Frandsen har ikke fået nogen meldinger om oversvømmede huse eller kældre, men er godt tilfreds med, at kommunen både kørte gummiged og sandsække i stilling.

- Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Vi får øvet at lægge sanddepoter, og det er ikke blevet hverdag, men vi har snart fået det helt ind på rygraden, hvordan vi gør, fortæller vejformanden.

Han vurderer, at vandstanden i Varbjerg var omkring en meter over daglig vande ved 24-tiden.

DMI måler vandstanden i Bogense og Fredericia. Her var vandstanden mandag omkring midnat henholdsvis 1,16 og 0,94 meter over daglig vande.

I Odense Fjord lå den på 1,37 meter over daglig vande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce