Annonce
Assens

Gummerup Vuggestue udvider med børnehave

Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup Vuggestue, glæder sig over, at vuggestuen nu også kan byde børnehavebørn velkommen. Foto: Kim Rune

Gummerup får to børnehaver, men konkurrencen om børnene udebliver, siger Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup Vuggestue.

Annonce

For fremtiden behøver børn i Gummerup Vuggestue ikke at flytte institution, når de skal i børnehave. Vuggestuen har nemlig udvidet, så der nu er plads til ti børnehavebørn. Efter årsskiftet fyldte de første "store" børn deres nye garderobepladser med velcro-sko, flyverdragter og halsedisser, og til jul burde der ikke være en eneste garderobeplads til overs, fortæller Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup Vuggestue.

- Vi har fem børn nu, men vi regner med at være fuldtallige til jul, fortæller hun. Hun hvisker ikke, men kunne lige så godt have gjort det, for udvidelsen af Gummerup Vuggestue er lidt af en offentlig hemmelighed.

- Ja, vi har jo ikke sådan svunget ud med armene, men det handler også om, at vi har kunnet "fodre" os selv, lyder det fra Hanne-Dorthe Frimodt.

- Det er jo lidt et dilemma, men vi har fået håndslag på, at de ikke vil gå efter vores børn. Men det er svært, for der er et faldende børnetal i kommune, og vi er rigtig mange institutioner om børnene. Jeg kan heller ikke sige, om et stigende elevtal bliver en konsekvens af udvidelsen, men det ville da være dejligt.

Steen Brogaard, leder af Gummerup Børnehave og sfo.
Børnehaven indvies på fredag, så der er stadig lidt, der skal laves, fortæller Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup Vuggestue. Foto: Kim Rune
Annonce

Leder: Vi vil ikke konkurrere

Ved at supplere Gummerup Vuggestue med et børnehave-spor håber vuggestuen på at kunne bidrage til et højere elevtal på Gummerup Skole.

- Vi vil ikke konkurrere med skolen, men supplere den. Vi vil gerne samle de vuggestuebørn op, som ikke ryger over vejen og ind i det kommunale tilbud, når de skal i børnehave. Det er især de børn, som kommer lidt langvejs fra, og som forsvinder til deres eget lokalmiljø, når de skal i børnehave, det handler om. Hvis vi kan fange dem og fortsætter med at have en stærk tilknytning til skolen, hvor vi besøger den og laver fælles aktiviteter, så kunne det være, at forældrene ville overveje, om ikke det var en god idé at holde deres børn i vores område og indskrive dem på Gummerup Skole, siger Hanne-Dorthe Frimodt og tilføjer, at det vigtigste i et lokalområde er sammenholdet.

Steen Brogaard, børnehave- og sfo-leder på Gummerup Skole er lidt i syv sind om, hvad han skal mene om den nye børnehave på den anden side af vejen.

- Det er jo lidt et dilemma, men vi har fået håndslag på, at de ikke vil gå efter vores børn. Men det er svært, for der er et faldende børnetal i kommune, og vi er rigtig mange institutioner om børnene. Jeg kan heller ikke sige, om et stigende elevtal bliver en konsekvens af udvidelsen, men det ville da være dejligt, lyder det fra Steen Brogaard.

Børnehaven i Gummerup er blevet udvidet og indvies på fredag. Foto: Kim Rune
Annonce

Smør, smag og mærk maden

I forbindelse med udvidelsen af Gummerup Vuggestue er der blevet bygget en garderobe, et lille spiserum og et stort køkken til de nye børn. At køkkenet er stort er ikke en tilfældighed, for det pædagogiske arbejde med børnehavebørnene bliver centreret omkring det at lave og spise mad.

- Vi skal smage, mærke og lave mad. Som det er nu, smører børnene deres egen mad, og de skærer deres egen frugt. Næsten hver dag bager de til hele institutionen, og senere skal de også være med til at lave varm mad, fortæller Hanne-Dorthe Frimodt. Udenfor er nogle mænd ved at sætte hegn rundt om børnehavens legeplads, og ude i gården er der en bar plet, som inden længe bliver fyldt med gynger og andre legeredskaber. Det hele skulle gerne være klar inden fredag, hvor børnehaven indvies med cirkus, boder samt mad og drikke.

Festlighederne varer fra kl. 15.30-18, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce