Annonce
Assens

Gummerup: Flaghejsning, fællessang og spillemandsmusik

Høstdagen er en af Hjemstavnsgårdens traditioner. PR-foto

Gummerup: Hjemstavnsgården i Gummerup indbyder til den årlige høstfest lørdag 14. september kl. 13-16, og denne gang er der ikke mindst tænkt på de yngste deltagere. Der er blandt andet gammeldags legetøj og sanglege.

Der indledes med flaghejsning og fællessang til spillemandstoner fra Ingemann Jensen på violin. Derefter kører blandt andet høstvognen ind i gården, hvor der vættes for kål. Der er kaffe, æbleskiver, rød tår og småkager.

Kl. cirka 14.30 holdes årets høsttale ved tidligere borgmester Finn Brunse, formand for beskæftigelse, erhverv og kultur i Assens Kommune.

Desuden vil Erling Lykke fortælle og vise en udstilling om gamle kornsorter, og Børge Jensen vil fortælle om at hvæsse leen. Samtidig bliver der lejlighed til at se museets nyerhvervelser af historiske klenodier.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce