Annoncørbetalt indhold

Gulvtæpper: Sådan sætter du prikken over i’et på indretningen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I tidernes løb har gulvtæpper haft en hastigt skiftende rolle i indretningen. Vi har været igennem tunge vægtæpper, praktiske væg-til-væg-tæpper og løse tæpper i alverdens former. I dag er det især den minimalistiske, stilrene indretning, vi finder i de danske hjem, og det udelukker bestemt ikke de både flotte og praktiske tæpper.


Annonce

Sortimentet i Tæppeland viser lige præcis, hvordan gulvtæpper – både væg-til-væg og løse – stadig er en relevant del af vores indretning i dag. De mange forskellige tekstiler, farver og materialer gør det klart, at lige meget hvordan du indretter stuen, soveværelset, entreen eller et andet rum i hjemmet, kan du finde et tæppe, der passer til og som komplementerer den overordnede stil helt perfekt.


Der er flere fordele end bare de indretningsrelaterede, når du vælger at indrette med gulvtæpper. Blandt andet får du en meget bedre akustik i rummet, fordi tæpper er med til at reducere den genklang, der kommer fra gulve, loft og vægge. Er der børn i hjemmet, er det også det perfekte legeområde – det er blødt, tager lyden og er den perfekte afgrænsning for legetøj.


Ingen begrænsninger – brug tæpper i alle rum 

Det er ikke kun stuen, du kan forskønne med et tæppe. Faktisk kan det være både pænt og praktisk i alle hjemmets rum, alt efter hvor meget plads du har, og hvordan indretningen er. På badeværelset kan det være rart med et lille tæppe til de kolde morgentimer, i køkkenet kan du gøre det hele lidt blødere og indbydende med et tæppe i midten af rummet, og i entreen er det indbydende og rart akustikmæssigt.

Og så er der selvfølgelig klassikerne: stuen, spisestuen og soveværelset. Det giver en særlig hyggelig stemning, og så er det rart at træde ud på et tæppe med bare tæer direkte fra sengen, at sidde med fødderne på et blødt tæppe fra sofaen og at trække spisebordsstolene ud fra bordet, uden det larmer og skraber hen over gulvet.


Find din favorit tæppestil 

Som nævnt er der mange forskellige slags tæpper på markedet. Hvis du er til de løse tæpper, har du meget at vælge imellem både i forhold til størrelse, materialer, længde på fibrene og farver. Formen er desuden også vigtigt og kan have en stor indvirkning på følelsen af et rum – for eksempel giver runde tæpper en inkluderende og afslappende følelse, mens store, kvadratiske tæpper er moderne og stilede.

Langhårede tæpper er dejligt bløde og behagelige at gå på, mens korthårede uldtæpper er super stilede til både stue og spisestue. Du kan også vælge modeller med frynser eller tæpper i spændende materialer som hør, jute eller sisal.


Skab glæde og liv med farverige tæpper 

Selv med en minimalistisk, rolig indretning kan det være rart med et lille farvepift. Har du holdt både vægge og møbler i afdæmpede farver, kan du roligt kaste dig ud i farverigt projekt med et tæppe i en kraftig, strålende farve. Det er især flot i en stue, hvor du måske har en ensfarvet sofa i en af de klassiske farver som lyse- eller mørkegrå, sort, beige eller hvid, og derfor trænger til lidt farve i rummet.

Du kan også lege med udtrykket ved at vælge et tæppe med mønstre – enten i forskellige farver eller holdt i samme farvenuancer for et roligere look.


Vælg den rigtige størrelse og placér tæppet korrekt 

Noget af det vigtigste ved at vælge et tæppe er at vælge den rigtige størrelse – og det gælder selvfølgelig for både runde, ovale, firkantede og rektangulære modeller. Bliver tæppet for småt, kan rummet komme til at se presset ud, og bliver det for stort, kan det overtage hele indretningen og fjerne fokus fra helheden.


Når du har styr på størrelsen, skal det også placeres korrekt. Et tæppe i soveværelset, der går under sengen, bør stikke mindst en halv meter ud på hver side, og i spisestuen skal det være så stort, at du kan trække spisebordsstolene ud, uden de kommer ud over tæppet eller bliver fanget i kanten – og det gælder selvfølgelig både for firkantede og runde borde.


Har du et tæppe ved sofagruppen i stuen, bør tæppet som minimum gå ind under de forreste sofaben, og de kan sagtens gå hele vejen ind under sofaen også. Hvis det ikke gør, kan det hurtigt komme til at se afstumpet ud og ufærdigt, hvorimod du med den rette placering giver et omsluttende, sammenhængende udtryk.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.