Annonce
Nyborg

Guldkyllingen serverer spydstegte kyllinger hver søndag

Guldkyllingens vogn holder troligt foran Fakta på Kohavevænget i Nyborg, hvor bilen vil lægge vejen forbi hver søndag resten af året. Foto: Kristian Duch
Hver søndag resten af året kan du lægge vejen forbi og købe spydstegte kyllinger i Guldkyllingens vogn i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Den har været i Rudkøbing, Assens, Ringe og Odense. Nu er den også kommet til Nyborg - og her vil den lande hver søndag resten af året. Det foregår ved Fakta ved Frisengårdsvej i byens nordlige ende.

Guldkyllingen har nemlig indgået en halvårlig aftale med Fakta-butikkerne rundt omkring på Fyn, og det betyder, at nyborgenserne nu kan købe saftige spydstegte kyllinger hver eneste uge.

I Guldkyllingens to måneder lange levetid er dens stegte kyllinger blevet så populære, at folk ofte ringer og forudbestiller kyllinger, flere timer før vognen åbner klokken 16 - og det er der en helt særlig grund til.

- Kyllingerne er stegt helt uden friture. De steger i deres eget fedt, og det gør kyllingerne utrolig saftige - selv dagen efter, fortæller indehaver af Guldkyllingen, Linda Tornøe.


- Kyllingerne er stegt helt uden friture. De steger i deres eget fedt, og det gør kyllingerne utrolig saftige - selv dagen efter, fortæller indehaver af Guldkyllingen

Linda Tornøe, indehaver af Guldkyllingen


Linda Tornøe fortæller, at hun håber, at Guldkyllingen kan udvikle sig til at blive et fast syn rundt omkring på Fyn, når den halvårlige aftale rinder ud.

For kun lidt over to måneder siden kunne man nemlig kun finde de stegte kyllinger i Guldkyllingens vogn i Svendborg - men på grund af den store efterspørgsel besluttede Linda Tornøe hurtigt, at forretningen skulle udvides. Nu sælger hun stegte kyllinger på livet løs.

Linda Tornøe er dog ikke alene om at stå i vognen og sælge kyllinger til de hungrende besøgende.

Ved sin side har hun blandt andre Dino Elezovic - og ifølge ham er der en særlig grund til, at netop Guldkyllingens spydstegte kyllinger er så populære.

- Tid er en tabt ingrediens i madlavning. I dag skal alt gå så stærkt, og folk køber en masse fastfood. Derfor er der mange, der værdsætter mad, der skal simre længere, fortæller han.

Og tid er netop en vigtig ingrediens, når Linda Tornøe tilbereder kyllinger - de skal nemlig have intet mindre end halvanden time ved 120 grader. Men så er de altså også perfekte, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce