Annonce
Odense

Guld og bronze til ølkendere

Christian Firtals restauratør Andrew Shackleton modtog blandt andet Danske Ølentusiasters guldmærke fordi stedet - som det eneste på Fyn - udskænker engelsk cask-conditioned ale, der eftergæres og modnes i fustagerne. - Anerkendelse er altid rart, og det er altid rart med et skulderklap fra folk, der ved noget om øl. Men for os er det vigtigste, at vi har glade og tilfredse kunder, og den bedste anerkendelse for mig, sagde 40-årige Andrew Shackleton, da han havde modtaget prisen. Her ses han i forgrunden med ølmærke-diplomet, mens de tre skålende herrer i baggrunden er repræsentanter fra Danske Ølentusiaster. Fra venstre ses regionsformand Michael Gorm, Odense-formand Søren Christensen og medlem Christian Scheffel.

Tre udskænkningssteder i Odense har fået ølpriser af Danske Ølentusiaster. Et af stederne serverer kun sin egen hjemmebryg

ODENSE: Det er ikke noget nyt for Carlsens Kvarter at få Danske Ølentusiasters guldmærke. Slet ikke.

Det er tredje gang, og det var i værtshuset på hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, at foreningen blev stiftet i september 1998.

- Vi var 22 mennesker samlet, og jeg er selv medlem nummer 11 af Danske Ølentusiaster, siger Carlsens restauratør, Benny Weble.

- Det holder os i gang, at vi får mærket. Vi skal hele tiden forny os, siger Benny Weble, der kan byde på over 100 forskellige ølmærker - med hovedvægten på de belgiske.

- Det gør jo også det hele lidt mere spændende for tjenerne. Det giver noget snak, at kunderne ikke kun skal vælge mellem Odense og Tuborg, tilføjer Benny Weble, der ikke tror, at pr-værdien i et guldmærke er så stort igen:

- Jeg tror ikke, det noget, der får almindelige mennesker til at komme væltende, forbi, siger han.

Bryggeriet Flakhaven, der har fået bronzemærket, er ny modtager af æren.

- Det er vi stolte over og glade for. Vi får mærket af nogle entusiaster, der tager øllet alvorligt og har været pionerer, siger restauratør Kirsten Redder.

Annonce

Øl på stedet

Sammen med søsterbryggerierne i København, Århus, Herning og Nuuk er Bryggeriet Flakhaven det eneste danske husbryggeri, hvor øllet brygges på stedet.

Der er altid fire øltyper at vælge imellem. Altid en pils-ner og en ale, og så skifter det lidt med de to andre. Så det er kun hjemmebrygget øl, der serveres.

Den tredje mærke-modtager i byen har også fået guld og er Christian Firtal i Vintapperstræde, der har hovedvægten på engelske øl.

Stedets restauratør, Andy Schackleton, er også glad for skulderklappet denne gang, men har tidligere takket nej til at modtage et sølvmærke fra Ølentusiasterne.

- Dengang havde vi ikke lyst til at deltage, fordi vi ikke mente, at prisen var til gavn for vores kunder. Ølmærket blev givet ud fra nogle stive kriterier, men nu er vi blevet lovet, at der bliver taget mere hensyn til, hvad man kan få i stedet for, hvad man ikke kan få, og det er vi godt tilfredse med, siger Andrew Shackleton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce