Annonce
Livsstil

Guider til mindre kendte steder

Guiderne er ikke større end et klassisk bykort, som kan ligge i baglommen. På den ene side findes 40 tip, mens den anden domineres af et bykort suppleret med blandt andet praktiske tip, for eksempel at det er vigtigt at have rigeligt med kontanter på sig i Berlin, da kreditkort mange steder ikke accepteres.

Kan man fremstille en byguide på et sammenfoldet A3-ark og alligevel give så mange informationer, at turister er parate til at betale godt 50 kroner for den?

Ægteparret Tine Lind og Jakob Vester­gaard gør i hvert fald forsøget og satser ikke så lidt. De sagde deres job som kommunikationskonsulenter op, solgte huset og tog på et længere ophold til Rom med deres to børn for at samle materiale til en børneguide til den italienske hovedstad.

Men børnene blev trætte af at blive slæbt rundt til alle mulige attraktioner, som forældrene formodede var relevante at tage med i guiden, og i stedet opstod en anden idé i hovederne på Lind og Vestergaard: Selv om de havde mange rejseguider om Rom med, måtte de konstatere, at det, de selv fandt mest interessant, ikke var omtalt i nogen af dem.

Ægteparret holder af at rejse på det, nogle måske vil kalde "gammeldags måde": Langsomt, med tid til fordybelse og uden adgang til internet og med mobiltelefonen slukket. Og så opsøger de ikke nødvendigvis alle de kendte attraktioner, men snarere steder, hvor det lokale liv kan opleves ganske gratis.

Denne rejsefilosofi ligger til grund for de fire første guider i "Small Wonders"-serien (Berlin, Istanbul, Paris og Rom). Senere i år følger Barcelona og København.

Guiderne er på engelsk og indeholder hver 40 usædvanlige steder at se, steder at holde pause og stede at spise og drikke. De indeholder også et kort, hvorpå de 40 steder er markeret.

Tippene skrives af lokale journalister, bloggere og forfattere med et passioneret forhold til deres by.

Tine Lind og Jakob Vestergaard har etableret forlaget A Book From Lind, hvorfra guiderne sælges: www.lindbooks.com. Prisen er 6,90 euro.

De sælges desuden i udvalgte boghandler til en vejledende pris på 52 kroner.

Guiderne er ikke større end et klassisk bykort, som kan ligge i baglommen. På den ene side findes 40 tip, mens den anden domineres af et bykort suppleret med blandt andet praktiske tip, for eksempel at det er vigtigt at have rigeligt med kontanter på sig i Berlin, da kreditkort mange steder ikke accepteres.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce