Annonce
Danmark

Guide: Tre nemme drinks med gin til nytårets fest

1

Negronien blev opfundet i 1920 til greven Camille Negroni, og den er siden blevet en af de mest populære drinks kloden over. Foto: Colourbox

Gin kan opbevares i fryseren, så man ikke behøver isterninger, som fortynder den perfekte dry martini. Man kan også - hvis pladsen rækker til det - parkere sine glas samme sted en halv times tid, inden gæsterne kommer.

En dry martini skal ifølge cocktailkenderen og forfatteren Ole Knudsen fremstilles i stærk udgave af seks centiliter gin og to centiliter tør, hvid vermouth med et twist af en usprøjtet citron: Hæld vermouth og fryserkold gin op i et cocktailglas, skær en twist af citronen, pres olien over glasset og kom skallen i. Oliven skal spises til - ikke i drinken.

Forfatteren og humoristen Dorothy Parker satte pris på mere end en dry martini, gerne to. Efter nummer tre - noterede hun - lå hun under bordet og efter nummer fire under værten.

2

Den klassiske gin og tonic kan de fleste mikse af fem centiliter gin med dobbelt op på tonicvand efter først at have presset to centiliter limesaft og samme mængde citronsaft ud over et longdrink-glas med isterninger.

En mere farverig og lige så nem klassiker er den perfekte aperitif i form af en negroni, som blev opfundet på Bar Cason i Firenze i 1920 til en af stamgæsterne, grev Camille Negroni. Hæld lige dele gin, campari og rød, italiensk vermouth i et blandeglas fyldt med is. Rør forsigtigt rundt, hæld negronien i glas og pynt med en skive appelsin.

En negroni er bittersød og frisk på samme tid. Forfatteren Kingsley Amis er citeret for at rose klassikeren med ordene: "Den har kraft til at muntre dig op, og det er sjældent med drinks. Eller for den sags skyld med noget som helst andet".

3

En tom collins er et godt alternativ, hvis man finder tonic for dominerende, og ingredienserne har de fleste i husstanden: Saften fra en halv citron blandes med to spiseskefulde sukker i et højt glas, rør til sukkeret er opløst og tilsæt fem centiliter gin. Fyld op med 10 centiliter danskvand, rør rundt og pynt med en citronskive.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce