Annonce
Rejser

Guide til jul i Zoo: Ta’ på decembervisit hos dyr og fisk

Isbjørn i Aalborg Zoo. PR-foto
Julens stemning spreder sig til landets zoologiske haver, som holder vinteråbent. En af dem byder også indenfor juleaftensdag.

Lysvandring i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo fejrer julen med en kæmpe lysfest. Haven bliver oplyst af ikke mindre end 100.000 lys, der leder den besøgende på en rejse rundt i haven. Det giver en anderledes oplevelse af dyrene, når lyset bliver tændt i vintermørket. Derfor får man også fortællingen om, hvordan dyrene tilpasser sig den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandringen gennem haven er inspireret af dyrenes særkende og de verdensdele, de oprindeligt kommer fra. Derfor kan man opleve alt fra nordlys i Grønland til farverig jul i Afrika. Julemandens hytte finder man ved siden af rensdyrenes stald, hvor han tager imod julegaveønsker. November og december byder også på sang, gudstjeneste og hyggelige workshops. Åbningstider er 15.-17., 22.-24 og 29.-30. november klokken 16-21. Det samme gælder for alle dage i december undtagen 24. og 31. december. www.aalborgzoo.dk.

Annonce
Jul i Odense Zoo. Arkivfoto: John Freddy

Tusmørketur i Odense Zoo

Odense Zoo inviterer indenfor til julelys, dyr i vinterpels og søde sager, når den fynske zoologiske åbner dørene til Jul i Zoo. Hver weekend kan man tage med på en guidet rundvisning i haven og opleve steder, som ikke normalt er synlige for besøgende. For eksempel kan man få et indblik i, hvad der gemmer sig i dyrepassernes køle- og fryserum og komme tæt på slanger og kriblekrable-dyr i Darwins Hus. Traditionen tro holder Odense Zoo åbent på juleaftensdag, hvor der er gratis entré for børn (tre til 11 år) og halv pris for voksne. Besøgende har også mulighed for at gå på nissehuejagt, besøge julemanden og slappe af på kyssebænkene. Jul i Zoo finder sted fra 16. november til 31. december. www.odensezoo.dk.

Jul på Central Station

Tre weekender i november og december byder Ree Park Safari indenfor til Jul på Central Station. Her kommer damptoget Black Beauty ud at køre, og selv om bjørnene er gået i hi for vinteren, er det stadig muligt at spotte elge og bisoner på prærien, men også arktiske ulve. Det koster en 50’er at komme ud at køre med toget, men det er også en mulighed at bliver på Central Station og gå rundt blandt juleboder, der sælger håndarbejder og juledelikatesser – og ikke mindst nisser. Julemanden kigger også forbi.

Sidste år kunne parken indvie en skøjtebane, som det igen i år bliver muligt at prøve kræfter med. Banen er omkring 100 kvadratmeter og pyntet med grantræer, så det er ligesom at stå på skøjter i en lille granskov. Parken har juleåbent 30. november til 1. december samt 7.-8. og 14.-15. december klokken 10-17. www.reepark.dk.

Ree Park Safari. PR-foto

Julelys i København Zoo

Hundredtusindvis af julelys bliver tændt i København Zoo samtidig med, at masser af boder rykker ind i haven. Ligesom sidste år kan børnene klippe-klistre og lave deres egne julegaver. I foodtrucks kan man slukke sin tørst og stille sin sult. Som noget nyt i år vil der være boder med julegaver, pynt og håndværk. Også Zoo-toget har fået et comeback.

Dyrene er det rig mulighed for at opleve, også efter mørket har sænket sig. I år er der kommet en række nye til: isbjørneunge, leopardunger, tre nye elefanter og pandaer. Jul i Zoo har åbent fra 15. november til 31. december i hverdage fra klokken 10-16. På fredage og i weekender fra klokken 9-20. Adressen er Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg. www.zoo.dk.

København Zoo i juletid. PR-foto

Den Blå Planet bliver rød

Når julen banker på døren til Den Blå Planet, rykker årstidens farver også ind. For Den Blå Planet bliver lyst op i rødt, mens besøgende i udstillingen kan opleve snekrystaller og magisk jul. Hver dag i december er det muligt også at komme med på juleskattejagt og hjælpe Hammerhajen Hik med af finde sine hammerhajsvenner, som leger juleskjul på Den Blå Planet. Finder man alle hammerhajerne med nissehuer, kan man deltage i en konkurrence om et årskort.

Hver weekend i december kan besøgende også lave julepynt og koraller til juletræet i Juleværkstedet, som er åbent alle dage i juleferien. Hver anden weekend er der juleteater med maskotten Havodderen Plaske. Den 8. december optræder Simon Peters Kirkes børne- og ungdomskor foran det største akvarium. Adressen er Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup. www.denblaaplanet.dk.

Den Blå Planet bliver oplyst i røde farver. PR-foto

Julemarked i Kattegatcentret

December kommer til at stå i julens tegn i Kattegatcentret, hvor der bliver pyntet op til højtiden og arrangeret juleoplevelser for hele familien. Her er børnene velkommen til at hænge julesokker op gratis, gå på julepakke-jagt i akvarierne, nyde centrets store juletræ og følge med i Kattegatcentrets online og sælsomme adventskalender. I weekenden 16.-17. november byder centret velkommen til et julemarked med 57 boder, der byder på alt fra kandiserede æbler til kalendergaver. Og ikke at forglemme, så er der også rig mulighed for at gå på opdagelse blandt mere end 250 farvestrålende arter af havdyr. Entré til julemarkedet er 30 kroner. Adressen er Færgevej 4, 8500 Grenå. www.kattegatcentret.dk.

Kattegatcentret. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce