Annonce
Danmark

Guide til gin: Safiren fra Bombay får fem flotte stjerner

Den blå safir fra Bombay glimter femstjernet på ginhimmelen. Men mange andre gode tilbud ligger parat i butikkerne på årets sidste dag.

1

Foto: Michael Nørgaard

Plymouth Gin, 41,2 procent, 70 cl, 169,95 kroner i Menu: Blød næse med citrus, aromatisk håndsæbe. Medicinskab i munden med en kompleks, varm og krydret palet af appelsin og kardemomme. Her er enebærbusken gemt væk bag smagsnoter fra en stribe andre urter, de såkaldte botanicals. En blødt, varmt håndtryk fra Sir Winston Churchills favoritgin. Fire stjerner.

2

Foto: Michael Nørgaard

Tanqueray Ten, 47,3 procent, 70 cl. 199 kroner i Menu, Føtex og Netto: Aromatisk næse med citrus som lime og appelsin i førertrøjen. Kontant i munden med citruspunch, bitter skræl spicet op med kamille. Behersket enebær i en frisk gin med både sødme og frugtighed, som er lavet specielt med henblik på dry martini. Fire stjerner.

3

Foto: Michael Nørgaard

Bombay Sapphire London Dry Gin, 40 procent. 70 cl. På tilbud fra 118 kroner i flere butikker: Klar og ren duft af enebær, parfumerede blomster med citrus og aromatisk peber. Lækker up-in-your face duft. Fyldigfed i munden i ren form med masser af bitter enebær, peberaromaer og en lang eftersmag. Meget anvendelig gin, som ofte lyser blåt på tilbud bag ekspedienten i Fakta og Netto. Fem stjerner.

4

Foto: Michael Nørgaard

The London No 1, 47 procent. 70 cl. 229 kroner på tilbud i Superbrugsen: Elegant duft med tandlægeklinik, bergamotte og enebær i forening. Mere blød og åben end Bombay Sapphire - raffineret. Bitter citron og bergamotte, lakrids og varmt krydderi i munden, hvor de 47 procent varmer mundhulen godt op. 229 kroner er et godt tilbud for denne elegante gin. Fire stjerner.

5

Foto: Michael Nørgaard

Dyrehøj Vingaard Rös , 40 procent, 50 cl, 295 kroner hos Dyrehøj Vingaard og udvalgte forhandlere: Enebær, bitre urter og citrus i duften. Blød aromatisk i munden med æble, citrus og lidt enebær. Åben og venlig i stil med sydeuropæisk eau de vie - drik den alene som sådan. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce