Annoncørbetalt indhold

Guide: Sådan tager du vinterdepressionen i opløbet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Snart er det slut med at få solens stråler i ansigtet, mens du lytter til ugens top 10, eller en udvalgt podcast, med en sangria i hånden. Om ikke så længe går vi nemlig mod de korte og mørke vintedage, og for mange danskere betyder det en større risiko for depression.

Vinterdepression lyder måske som noget, de fleste af os nikker genkendende til, når vi ikke gider at stå op om morgenen, men for andre er det noget, de døjer med hvert år.

Annonce

Vi har samlet nogle gode råd fra eksperterne på området, så du er endnu bedre rustet og kan møde vinteren med åbne arme.

1# Dagslys

I den danske vinter er det nemmere sagt end gjort at opsøge dagslys og solskin. Der er nemlig ikke meget af det. Arbejder du i den klassiske model fra 8-16, vil du gå glip af mange af dagens lysene timer, og derfor anbefales det, at du forsøger at komme ud, så tit du kan.

Godt råd: Gå evt. en tur i frokostpausen med din frokost i hånden.

2# Nærvær og intimitet

Ensomhed er gennem de seneste år blevet lidt af en folkesygdom. Både unge og gamle rammes, og det er en af de mest indflydelsesrige faktorer, når vi snakker om depression. Sørg for at være sammen med venner og familie – opsøg dem og de vil opsøge dig.

Godt råd: Saml dine nærmeste til en spilaften, filmaften eller noget helt tredje, og du vil hurtigt mærke, hvordan dit humør stiger.

3# Motion og kost

Du læste rigtigt. Der er ingen vej udenom. Alle eksperter på området er enige om, at det har en helbredende og forebyggende effekt at dyrke motion og spise sundt i vinterhalvåret.

Godt råd: Spis fede fisk, fx laks, der indeholder D-vitaminer (også kaldet solskinsvitaminet) og sørg for at dyrke motion mindst 30 min. om dagen – gå fx en tur med din yndlings lydbog i ørene.

4# Rejs mod sol og varme

Ak ja, at rejse. Det kan et eller andet. En anden kultur. Ny mad og nye traditioner. Det styrker både vores mentale og fysiske helbred at rejse ud i verden til sol og varme. Har du mulighed for at tage et par dage ud af kalenderen? Så book din billet allerede nu.

Godt råd: Ta’ en ven eller veninde under armen og find drømmerejsen. Hvis du mangler økonomisk hjælp, kan du fx finde et sms lån hos Moneezy.

5# Udskyd større projekter

Det er ingen skam at indrømme, at du har mindre energi i vinterhalvåret. Det er helt normalt, at energien rammer et nulpunkt, og derfor er det en god idé at vente med de helt store projekter til foråret.

Godt råd: Giv dig selv lov til at tage en slapper. De fire vægge, der skal males, står der stadig til foråret.

6# Vær ekstra god ved dig selv

Mange danskere har tendens til at være hårde ved sig selv. Vi er vores egen værste kritiker, og derfor bliver vi tit frustreret over os selv, hvis vi ikke laver nok, eller vi tager lidt for mange dage på sofaen. Men bare rolig – det er helt normalt. Derfor skal du være bedre til at give dig selv en pause og lave andre ting, du rent faktisk elsker.

Godt råd: Du kan fx optage et kviklån, hvis du vil have større råderum i din økonomi til at kunne lave ting, du normalt ikke giver dig selv lov til.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.