Annoncørbetalt indhold

Guide: Sådan gør du en god handel i havematerialer

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skal du gøre en god handel inden for havematerialer i form af flis, topdressing eller kompost, kan du gøre dig selv en tjeneste ved at have flere faktorer for øjet. Hvor stor en mængde skal du bruge for at kunne fylde bedene eller udjævne huller i græsplænen? Hvilken slags skal du vælge til en given opgave – skal du fx bruge barkflis eller kakaoflis til dit bed? Bliv klogere her.


Annonce

Kend den nødvendige mængde

Hvor meget, du skal bruge af et havemateriale, skifter en del selv inden for nogenlunde ens kategorier som fx flistyper. Træflis bør fx lægges i lag på 10 cm, hvis du ønsker at holde ukrudt effektivt stangen over en længere årrække. Kakaoflis dækker derimod dobbelt så meget, så her kan et lag på blot 3-5 cm faktisk være tilstrækkeligt. Forskelle er også lidt tydelige mellem diverse slags jordforbedringsmidler, der sætter forskellige mængder næring i omløb i dit bed.


Hvor meget arbejde kræver det?

Budgettet spiller selvfølgelig en rolle for, hvad du skal vælge af havematerialer. Selve arbejdet forbundet med at sprede materialet er dog også værd at have in mente. Som sagt er kakaoflis nemmere at have med at gøre, da det ikke skal spredes i nær så tykt et lag som træflis for at kunne have den samme beskyttende effekt mod kulde, hede, ukrudt og skadedyr ude i bedet.


Vil du sprede nye lag hvert år?

Som led i denne praktiske vurdering kan du også spørge dig selv, om du nu ønsker at gå ud i haven hvert forår for at lægge flere timer i pleje af bedet. Hvis det at sprede flis er noget, du gerne vil slippe for at gøre årligt, kan du overveje at bruger granitskærver i stedet. Disse rådner ikke bort, som træflis ellers gør, men sætter til gengæld ikke ny næring i omløb i bedet.

 

Byggemarked eller nichebutik?

Skal du købe havematerialer hos et stort byggemarked eller en lokal forretning? Typisk har de store byggemarkeder både de største udvalg og de bedste leveringsløsninger. De kan fragte varerne ud til dig og enten levere materialerne løst eller i bigbag. Omvendt kan du ved mindre nichebutikker, der evt. er lokalt forankrede, ofte finde unikke tilbud, der fænger din interesse.


Tilbud på havematerialer

Nøglen til at holde en have ved lige år efter år er at have de rette havematerialer. Med talrige typer til opgaven gælder det blot om at finde et godt tilbud, få det fragtet – og anvende det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.