Annonce
Nordfyn

Guide: Sådan bruger du et mundbind

Sundhedsstyrelsen anbefaler at bruge mundbind, hvis du skal med offentlig transport, og det ikke er muligt at holde afstand. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce

Et mundbind kan hjælpe med dig med at beskytte dig selv og andre mod smitte, men hvis det bruges forkert, er det modsatte tilfældet, og man risikerer at få spredt virus og bakterier, som sidder på mundbindet.

Læs her, hvordan du bruger et mundbind efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

1. Før: Vask hænder eller brug håndsprit

Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal man bruge et engangsmundbind og helst et med elastikker til ørerne. Før man påfører mundbindet skal man enten vaske sine hænder eller bruge håndsprit, så man ikke overfører virus eller bakterier.

2. Find forsiden af mundbindet

Forsiden af mundbindet er oftest den farvede side. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke at bruge mundbind lavet af stof eller hjemmelavede mundbind. Det skal være af medicinsk/kirurgisk kvalitet, det vil sige fabriksfremstillet og CE-godkendt.

3. Dæk næse og mund med mundbindet og fastgør det bag ørerne

Når forsiden er fundet, skal mundbindet placeres, så det dækker næse og mund og fastgøres bag ørerne. Sørg for, at mundbindet sidder helt tæt til ansigtet.

4. Rør ikke mundbindet under brug

Det er vigtigt ikke at røre mundbindet under brug og kun røre ved elastikkerne i siden. Efter forskriften skal de kunne holde i 6-8 timer, men skift det ofte og altid, hvis det er vådt eller beskidt.

5. Tag mundbindet af ved hjælp af elastikkerne

Når mundbindet skal af, skal du tage fat i elastikkerne og ikke røre selve mundbindet. Hvis man rører meget ved mundbindet øges smitterisikoen, så man kan smitte sig selv eller andre.

6. Efter: Vask hænder eller brug håndsprit

Når mundbindet er taget af, er det vigtigt igen at vaske hænder eller bruge håndsprit efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce