Annonce
Kultur

Guide: Her er den corona-sikre kultur

Direktør for Odense International Film Festival Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard savnede at snakke om film med andre. Derfor lavede de podcasten "Kort er godt", hvor de to snakker om kortfilm. Podcasten kører stadig og optages nogle gange - når restriktioner ikke forbyder det -  foran et levende publikum - som her under OFF. Foto: Kristian Gade
Selv om landet er lukket ned for mange kulturelle tilbud, så er det trods alt muligt stadig at finde sine fix rundt omkring. Her er et lille udvalg af de kulturtilbud, der ligger lige for.
Annonce

Kender du til kultur-tilbud, der ikke fremgår af listen, så send dem gerne til klkn@jfmedier.dk - så opdaterer vi den løbende digitalt på fyens.dk og faa.dk

1 Momentum på nettet

Forlængelsen af coronanedlukningen har fået Teater Momentum til at kaste sig over filmmediet. I stedet for endegyldigt at begrave sæsonens næstsidste egenproduktion, undergangsfantasien "Nul", bliver forestillingen filmet, så den kan vises digitalt, når det nu ikke lader sig gøre at invitere publikum ind i salen.

- Vi har været i gang med prøverne længe. Scenografien og højttalerne er allerede stillet op, og når filmcrewet har rigget gearet til, er vi klar til at skabe en ny version af forestillingen. Det vigtigste er, at "Nul" ikke ender som teater filmet med to stationære kameraer, men at vi giver publikum en så intens og nærværende oplevelse som muligt, siger instruktøren Henrik Grimbäck.

Teatret arbejder på en premiere midt i februar.

2 Gå på museum

Via Google kan du tage en virtuel rundtur på blandt andet Louvre. Foto: Martin Bureau/AFP/Ritzau Scanpix

Selv om museerne i skrivende stund er lukket ned, så giver nogle af dem mulighed for digitale besøg.

Du kan blandt andet lægge vejen forbi Statens Museum for Kunst, Nationalmuseets digitale samlinger, eller du kan bruge Googles Arts and Culture. Her ligger en hel musuems-verden blot et enkelt klik væk - 2000 museer er samlet, så tag du trygt en tur på Louvre, Museum of Modern Art eller Tate. 

3 Film på nettet - og i øret

Mæsk dig i stærke film helt gratis på Filmstriben.dk. Der er alt fra animationsfilm for børn og voksne, spillefilm, dokumentar og kortfilm, og fælles for alle er, at der er tale om kvalitetsfilm nøje udvalgt af bibliotekarerne. Man skal være oprettet som låner på et lokalt bibliotek for at låne - hvor mange månedlige lån, du har, afgænger af dit bibliotek.

Alternativt kan Filmcentralen nævnes, her finder du en række danske dokumentar- og kortfilm. Også en række film og serier kan streames fra DR, ligesom der selvfølgelig er de kommercielle streamingtjenester.

Du skal også prøve kræfter med Odense International Film Festivals podcast "Kort er Godt", hvor festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard dykker ned i det hav af stærke kortfilm, som du ved selvsyn kan se på platformen offstream.dk.

Find alle tidligere podcast på kortergodt.podbean.com/

4 Bøger, blade og podcast

E-reolen er bibliotekernes gratis tilbud til dig om at låne bøger elektronisk til din tablet eller mobiltelefon. Her er massevis af klassikere for børn og voksne - lige til at lytte eller læse.

Er du mere til blade, så er www.eblad.org spækket med danske blade.

Du kan også søge mange timers underholdning og god viden ved at lytte til podcasts. Blandt andet i Nyhedskiosken hos Jysk Fynske Medier - men naturligvis også i din foretrukne app.

5 Internationalt teater

Med det digitale tiltag ”Lessingtage 2021”, har du mulighed for at se teater i verdensklasse fra adskillige lande

Frem til 31. januar kan du hver aften fra klokken 19  til midnat se forestillinger fra 11 internationale teatre. Hver aften en ny forestilling, og alle er tekstet på engelsk.

Dramaten i Stockholm og Thalia Theater i Hamburg lægger kanaler til, og under titlen Stories from Europe præsenteres et overflødighedshorn af fantastiske forestillinger. Programmet indeholder blandt andet klassikere af f.eks. Ibsen, Dostojevskij og Schiller.

Se mere på www.dramaten.se/lessingtage/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce