Annonce
Rejser

Guide for vandhunde: Båd, kajak og SUP langs de fynske kyster

Goboat er kommet til Odense. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Få inspiration til oplevelser på vandet. Som noget nyt er Goboat kommet til Odense, og Frederiksøen i Svendborg har fået Sydfyns Bådudlejning, der udlejer speedbåde og SUP-boards.

Lyst til at tage på opdagelse på bølgen blå? Vi har samlet inspiration til oplevelser langs de fynske kyster.

1 Sydfyns Bådudlejning

Andreas Rasmussen og Michael Anker Larsen, Sydfyns Bådudlejning. Arkivfoto: Finn Eriksen

På havnen i Svendborg er der poppet en nyhed op til sommeren. Sydfyns Bådudlejning står klar på Frederiksøen til besøgende, der godt kunne tænke sig at komme til søs i Det Sydfynske Øhav på egen hånd. Der er flere forskellige både at vælge imellem. En fjordjolle med plads til fire personer koster 395 kroner for en time og 1495 kroner for en halv dag. Den dyreste, en Corsiva 650 - Gina, koster 895 kroner for en time og 3400 kroner for en halv dag. Det er også muligt at leje et stand up paddle-board (SUP) for 150 kroner for en time.

Ingen af bådene kræver speedbådskørekort. Alle over 18 år kan leje.

Adressen er Frederiksø, 5700 Svendborg. Åbningstider hele ugen er klokken 10-20.

Læs mere på www.sydfyns-baadudlejning.dk.

2 Goboat i Odense

Goboat er kommet til Odense. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

Denne sommer er det muligt at tage på opdagelse i Odense Havn med en båd fra bådudlejningsfirmaet Goboat, som i foråret åbnede et udlejningssted ved Promenadebyen i Odense Havn. Der er otte faste både i havnen, alle sammen med plads til otte passagerer. En time koster 499 kroner. Det kræver ikke kørekort eller sejlerbevis at leje en båd.

Bådene er drevet af elmoterer med genanvendelige batterier, der oplades af solenergi og er lydløse. Bådudlejningsvirksomheden Goboat har i forvejen base flere steder i Danmark. Den første Goboat åbnede på Islands Brygge i København i 2014 og senere i Aalborg i 2014.

Adressen er Tysklandkaj 3, 5000 Odense. Åbningstider mandag til torsdag er klokken 12 til solnedgang. Fredag til søndag klokken 9.30 til solnedgang.

Læs mere på www.goboatodense.dk.

3 Vestfyns Marinecenter

Tag på opdagelse i for eksempel Lillebælt. Her ses den gamle Lillebæltsbro. Arkivfoto: Michael Bager

Ud over at forhandle både udlejer Vestfyns Marinecenter også både i Middelfart og Nyborg. Der er både til næsten enhver lejlighed - i byerne kan du tage på fisketure i Lillebælt, Fænøsund eller Storebælt, sætte vandski på eller tage på en ganske almindelig sejltur og opleve Fyn fra vandsiden. Det er ægteparret Rigmor og Hans Christian Nielsen, der står bag marinecentret.

Alle bådene er udstyret med redningsveste, og nogle af bådene kan man sejle uden speedbådsbevis eller duelighedstegn. Båden af typen Limbo 555 kan have seks personer om bord og er ideel til en fisketur. Pris for en dag er 850 kroner. Den kan lejes i Middelfart. I Nyborg kan man blandt andet leje en Sessa Tiburon 20 for 1100 kroner pr. dag. Den er velegnet til både lystfiskeri og vandski. Der er plads til seks personer.

Adressen i Middelfart er Østre Hougvej 124, 5500 Middelfart. Adressen i Nyborg er Havnepromenaden 8, 5800 Nyborg.

Læs mere på www.vmac.dk.

4 Aeroe Boat Charter

Aeroe Boat Charter. PR-foto

Tag på opdagelse i Det Sydfynske Øhav med en båd fra Aeroe Boat Charter. Der er tre både at vælge imellem er af typen Viking 550 HT og en af typen Viking 550. De har navnene Lykke, Suluk, Nanok og Leam. Det koster 1500 kroner at booke en båd til dagstur i tidsrummet 9-16 og 1000 kroner til en aftentur i tidsrummet 16-21. Lejer du en båd, har du adgang til syv bådramper rundtomkring på Ærø.

For at leje kræver det et speedbådscertifikat. Det er også muligt at sejle med en chauffør. Aeroe Boat Charter tilbyder også kursus i speedbådscertifikat, som koster 1400 kroner inklusive prøve, og arrangerer desuden snorkelture, ø-hop, guidede fisketure og tilbyder watertaxi og leje af paddleboard. Det er Lars Albreksen og Lars Anker-Møller, der står bag Aeroe Boat Charter.

Adressen er Søkildevej 10, 5970 Ærøskøbing.

Læs mere på www.aeroeboatcharter.dk.

5 Klintebjerg Baadeleje

Klintebjerg Baadeleje. PR-foto

Ved Klintebjerg Havn ud til Odense Fjord ligger Klintebjerg Baadeleje, som John Bonnesen Wolff står bag. Klintebjerg Baadeleje udlejer joller med motor, havkajak og sit-on-top-kajak. En udlejning af jolle med 5-hk udenbordsmotor koster 400 kroner for en dag og havkajak 300 kroner. Fra havnen er det oplagt at tage på opdagelse omkring fjordens øer, bugter og fugleliv. Har man en fiskestang med, er det muligt at fange havørred, fladfisk, sild, hornfisk og makrel (de sidste tre er bedst i sæson).

Adressen er Klintebjergvej 150, 5450 Otterup.

Læs mere på www.baadeleje.dk.

6 Bønnelundgård Ferie & Lystfiskeri

Bønnelundgård Ferie & Lystfiskeri udlejer Hobie-kajakker. PR-foto

Ved Helnæsbugten ligger Bønnelundgård Ferie & Lystfiskeri, som udlejer Hobie-kajakker og både. En Hobie-kajak er en bred og stabil fiskekajak med pedaldrevne finner. At have hænderne fri gør den ideel til fiskeri, som er populært i Helnæsbugten, hvor man også kan tage på opdagelse i Horneland og Faldsled fra vandsiden.

Bønnelundgård udlejer også tre både - Yamarin 650 bc (kræver speedbådskørekort og erfaring), Uttern C56 og Uttern 6000. Det forventes, at føreren af båden har erfaring med bådsejlads. Prisen for leje for en dag er fra 950 til 1760 kroner. Pris for en enpersoners kajak for en dag er 550 kroner.

Ud over bådudlejning tilbyder Bønnelundgård Ferie & Fiskeri også udlejning af feriehuse. Det er ægteparret Pia og Jørgen Rasmussen, der står bag.

Adressen er Hornelandevej 76B, 5600 Faaborg.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Julestjerner koster ekstraregning på 1,5 million for gartneri: Jeg starter hver morgen med at tjekke el- og gaspriserne

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To nye forvaltninger på vej i Odense giver ekstra millionudgifter: Nu skal byrådspolitikere gå ned i løn

Nordfyn For abonnenter

Overbelastede kloakker sætter huse i Skamby under vand: I maj stod der 18 centimeter vand i kælderen hos Anders

Odense

E20: Væltet trailer spærrede motorvejen

Fyn

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

GOG For abonnenter

GOG: Han er bedst når det hele brænder på

OB

Han er meget imponeret over Randers kontinuitet og kultur: OB's Mads Frøkjær: Mange kan lære meget af Randers

GOG

Kampen minut for minut: GOG mødte Mathias Gidsels barndomsklub fra Skjern på den store scene

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter fem års strid kan vandprisen nu halveres: - Der er kommet nye folk til uden de samme forstokkede idéer

Assens

Oles navn blev læst højt som det allersidste: Ildsjæl bag Ørsted Børnehus skal i byrådet

Annonce