Annonce
Odense

Guide: Fem gadgets du skal have til køkkenet

Foto: PR

Man må aldrig gå ned på udstyr. Og slet ikke i køkkenet. I hvert fald ikke, hvis man spøger Mads Vindfeld. På Madsvin.com blogger han om mad, vin og køkkenlir. Og så tænker han på mad, fra han står op, til han går i seng. Mormormad, desserte

Sifonflaske

Jeg har to af dem her, og jeg bruger dem rigtigt meget til at lave luftige saucer, mousse og cremer til kager. Man kan for eksempel lave en ualmindelig let marengs i den.

Den fungerer sådan, at du hælder din væske ned i flasken, skruer låget på, og så bliver der skudt gas ind i flasken, mens den bliver rystet, og på den måde binder gassen med fedtet i væsken.

Hvis man gerne vil give sine retter et ekstra pift eller lave en ualmindelig god bearnaise, så er den god. Der er også noget arbejdsmæssigt i den, hvis man skal lave mad til mange, så kan man lave saucen i sifonflasken, og så kan den stå klar.

Det er ren nice to have.

Pris: fra 699 kroner

Foto: PR
Annonce

Sous vide

Det her er et varmeapparat, der kan skabe en meget konstant temperatur i et vandbad. Jeg synes, det er interessant at kunne tilberede kød i lang tid og nedbryde fibrene i kødet, uden det bliver tørt.

Det er en idiotsikker måde at få et virkelig mørt stykke kød. Man vakumpakker det, man gerne vil tilberede, og så ligger man det i vandbadet, til det er færdigt. Der er flere grunde til, hvorfor din mad bliver så god af det, men den altoverskyggende er, at man tilbereder maden i en pose, så det får rigtigt meget smag, fordi det ligger i sit eget lille, lukkede miljø.

Jeg laver både kød og grøntsager. Jeg har lavet asparges på 60 minutter i min sous vide.

Hvorfor skal man bruge en time på det, når man kan koge dem på tre minutter i en gryde?Jamen, det er sgu også fjollet og enorm upraktisk. Men når du har smagt en asparges fra en sous vide, så vil du vide hvorfor. Det er bare ren velsmag.

Pris: fra 745 kroner

Foto: PR
Annonce

Teddy røremaskine

Det her er en ualmindelig, stabil røremaskine, der har usædvanligt mange hestekræfter. Det er rå urkræfter.

Altså den kan røre, piske og bage. Jeg har meget kraftige planer om at købe en og bruge den udelukkende til bagning. Den her trend, vi har set med at lave mere og mere selv, det er min holdning og tilgang til det at lave mad, at den skal laves fra bunden. Og derfor tror jeg, vi ser, at røremaskinen igen er blevet populær.

Den her er creme de la creme og fås mig bekendt ikke bedre til privat brug.

Pris: fra 6000 kroner

Foto: PR
Annonce

Røgpistol

Med sådan en her, kan man lave nogle ret blærede anretninger. Den fungerer sådan, at du kommer noget smuld fra en træsort ind i pistolen, så fører man en slange ind i beholderen med maden, og så tilfører røgen din mad smag alt efter hvilken træsort, du har valgt.

Maden får altså ikke varme, men kun røgsmag. Man kan lægge sin mad i et lille glas, tilføre røg, og så kommer der røg ud, når dine gæster åbner maden.

Jeg har lige fået min, og jeg har planer om at ryge kammuslinger, asparges, bøf og hollandaise- og bearnaisesauce.

Pris: 699 kroner

Foto: PR
Annonce

Pacojet

Det her er en ret god trumf. En blender til omkring 30.000, der har det ene formål; at lave is. Den kan lave is på et niveau, ingen andre kan.

Når man spiser is på en restaurant, får man det blødeste is. Så blødt kan du ikke selv lave det. Med mindre du har en Pacojet.

Man laver simpelthen sin frugtsaft, fryser den hårdt, så man har en hård isklump, kommer den i blenderen, som blender den ufatteligt hurtigt til silkeblød is.

Alle de bedre restauranter har dem, og jeg ville rigtigt gerne have den. Men jeg tror desværre ikke, jeg kan forsvare at have den, når man kun laver is et par gange om året. Men der er bare lidt pondus i at kunne sige; se her er min Pacojet.

Pris: 40.625,00 kr

Mads Vindfeld er 28 år og har en svaghed for alt, der har med mad at gøre. I sit eget køkken drømmer han om en bordplade af stål. Foto: Christine Landry
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce